Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

El projecte Amb tu i per a tu radiografiarà els joves de Vila-real en l'etapa postpandèmia per a caminar cap a un nou Consell Local de la Joventut

dimarts, 14 de setembre de 2021

Presentació del projecte 'Amb la teua i per a la teua' per a impulsar el Consell Local de la Joventut

La Regidoria de Joventut llança el projecte Amb tu i per a tu com un primer pas per a caminar cap a la creació d'un nou Consell Local de la Joventut, així com per a definir un full de ruta per a la participació juvenil en l'etapa postpandèmia a través del I Pla de joventut de l'Ajuntament de Vila-real. La regidora de l'àrea, Anna Vicens, ha presentat aquest matí el projecte Amb tu i per a tu al costat del responsable de l'empresa Món d'animació, Felip Kervarec.

"Aquesta iniciativa naix de la necessitat de conéixer la realitat de la joventut i de retrobar-se amb els joves en l'etapa postpandèmia en nous espais i amb un nou llenguatge", explica Vicens, que afig que "la pandèmia ha obert la porta a parlar de temes abans tabú com la salut mental, les noves relacions afectives o la dificultat d'introducció en el món laboral dels joves". Per a tenir una visió global de la realitat de la joventut a Vila-real, el projecte generarà espais d'interlocució municipal amb la població juvenil amb l'objectiu principal de crear "metodologies permanents de participació i diàleg amb els grups de població des dels 14 als 30 anys", ha subratllat Vicens.

L'estudi "arrancarà amb una primera fase d'anàlisi quantitativa, a través d'enquestes i grups de debat, per a conéixer els recursos dels quals disposen els joves al municipi". Les enquestes entre els joves de 14 a 18 anys es duran a terme als centres educatius i, per als joves d'edats entre 19 i 30 anys, les consultes es promouran a través de les xarxes socials. També es realitzaran debats amb l'alumnat dels instituts i trobades amb entitats i grups juvenils, per a analitzar espais permanents de participació.

El projecte continuarà després amb una segona fase d'anàlisi de dades durant el I Congrés de la Joventut, en el qual participaran associacions juvenils, instituts, clubs esportius i entitats polítiques juvenils, entre d'altres. En aquest fòrum s'obrirà un debat per a definir accions de futur i crear un nou Consell de la Joventut de Vila-real, "que no estarà polititzat i que serà la base des de la qual es construiran les estructures de les polítiques de joventut per a la nostra ciutat".

A més, tal com ha explicat Felip Kervarec, el projecte Amb tu i per a tu també servirà per a "crear espais permanents de comunicació per a construir el I Pla de joventut de l'Ajuntament de Vila-real, un full de ruta per als pròxims anys que orientarà sobre el que Vila-real vol per al seu futur, què volen els joves i com l'Ajuntament els pot tirar una mà". Temes com la salut, les perspectives laborals, de vida o d'habitatge seran alguns dels assumptes que s'abordaran en les accions dirigides als diferents grups d'edat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es