Inici

Vila-real se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb projectes per a afavorir els desplaçaments sostenibles a la ciutat i activitats de conscienciació ambiental

dimecres, 15 de setembre de 2021

Cartell de la Setmana Europea de la Mobilitat

L'Ajuntament de Vila-real, a través de les regidories de Mobilitat i de Sostenibilitat, se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb accions de conscienciació i activitats lúdiques, a les quals s'uneixen iniciatives de gran importància amb la finalitat de promoure els desplaçaments sostenibles en l'entorn urbà. Així, del 16 al 22 de setembre, coincidint amb la celebració als països europeus de la Setmana de la Mobilitat, Vila-real llançarà un missatge a favor de la construcció d'una ciutat més sostenible, segura i saludable a través d'un canvi en els hàbits de mobilitat de la població. La senyalització d'itineraris per als vianants, la instal·lació de bases d'aparcaments per a vehicles de mobilitat personal o l'edició d'una guia de bon ús de l'autobús urbà gratuït Groguet es complementen amb les activitats dirigides al públic familiar que es realitzaran aquest cap de setmana amb tallers infantils, prova de bicicletes elèctriques, una xarrada sobre seguretat viària o la tradicional bicicletada de diumenge.

"L'aposta per una mobilitat sostenible forma part del full de ruta d'aquest equip de govern des de fa deu anys, a través de l'ampliació de la xarxa de carrils bici i la implantació de l'autobús urbà gratuït, amb el qual Vila-real s'ha convertit en una de les deu úniques ciutats a Espanya que compten amb aquest transport sense cost per als usuaris", destaca el regidor de Mobilitat, Emilio M. Obiol. A més, el consistori centra ara les seues accions en el foment dels desplaçaments a peu amb la implantació de senyals informatius d'itineraris per als vianants amb indicació en temps i distància dels llocs d'interés de Vila-real. Precisament la col·locació d'aquests 65 senyals, orientats cap a les vies recomanades des del punt de vista dels vianants, es realitzarà coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. "Aquesta iniciativa dona resposta a la voluntat d'aquest departament d'impulsar la mobilitat a peu en detriment del vehicle privat i posa en relleu els beneficis de caminar des de la perspectiva de la salut en un sentit ampli -exercici, reducció de la contaminació, etc.- i de promoció del sector econòmic i turístic", explica Obiol.

Una altra de les iniciatives programades és la instal·lació de dues bases d'aparcament per a vehicles de mobilitat personal (VMP) dotades d'un sistema que permet la càrrega del patinet elèctric i al mateix temps guardar el casc i fins i tot carregar altres dispositius amb connexió USB. Les bases se situaran a l'entorn de l'Ajuntament i de l'Espai Jove. Finalment, el Departament de Mobilitat també pretén editar una guia de bon ús del servei de transport públic urbà, el bus Groguet, per a facilitar la interpretació de la correspondència de les línies, parades i combinacions possibles del servei.

Per part seua, el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, ha detallat les accions promogudes des del seu departament per a "conscienciar la població des d'edats primerenques sobre la importància d'apostar per una mobilitat saludable i respectuosa amb el medi ambient", que es desenvoluparan els dies 18 i 19 de setembre sota el lema 'Per la teua salut, mou-te de manera sostenible'. El dissabte 18, el tram de l'avinguda de la Murà entre l'Auditori Municipal i el carrer de Borriana es tallarà al trànsit per a realitzar activitats sostenibles i un taller del bosc d'oxigen. El diumenge 19, les activitats es traslladaran a la plaça Major, amb una prova de bicicletes elèctriques, xarrada sobre seguretat viària, taller de manteniment de bicicletes i a les 12.00 hores començarà la bicicletada fins al Termet. A més, entre els participants en la bicicletada se sortejarà un val de 200 euros per a la compra de material esportiu en comerços de la ciutat, així com altres regals.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell de la Setmana Europea de la Mobilitat _1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es