Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Economia inicia el curs amb nova oferta formativa en àrees com la construcció per a afavorir la inserció laboral

dimecres, 15 de setembre de 2021

L'Agència de Desenvolupament Local de la Regidoria d'Economia reprén el curs formatiu amb diverses activitats dirigides sobretot a persones desocupades, així com a emprenedors. L'oferta compta amb cursos i tallers enfocats a la millora de les competències personals, la formació en àmbits com la comptabilitat o la gestió de magatzem, als quals s'uneix una proposta formativa en l'àmbit de la construcció, un sector amb perspectives d'ocupació.

En aquests moments, està oberta la inscripció per als tallers de millora de les competències personals que s'iniciaran dilluns que ve, 20 de setembre, amb un curs de 4 dies de duració denominat 5 eines clau per a l'ocupació, en el qual es treballaran aspectes com el disseny del curriculum vitae, la carta de presentació, l'entrevista de treball o la cerca de treball per internet. El programa formatiu, que durarà fins a final d'any, continuarà amb altres cursos sobre processador de textos, gestió i organització de magatzem, fulls de càlcul o de facturació i gestió comptable. Tots aquests cursos estan impartits i subvencionats per la Diputació de Castelló dins del marc de l'Estratègia Provincial per a l'Ocupació i l'Emprenedoria 2021 i es realitzaran a les instal·lacions del Viver d'Empreses de Vila-real.

També, a través del conveni entre la Fundació Laboral de la Construcció i la Diputació de Castelló, està previst impartir a Vila-real tres cursos d'especialització en l'àmbit de la construcció, un sector actualment amb perspectives importants d'ocupació. Aquests cursos, que començaran també aquest mes de setembre a les instal·lacions de la Fundació Laboral de la Construcció situades al camí de Betxí de Vila-real, tenen com a continguts la rehabilitació i patologies en edificis, la instal·lació de façanes ventilades i els sistemes d'aïllament tèrmic exterior (SATE). Cal incidir que aquests cursos que estan certificats per la mateixa Fundació, inclouen 20 hores de formació sobre prevenció de riscos laborals específics.

D'altra banda, l'Agència de Desenvolupament Local conclou aquests dies el procés de selecció del personal directiu, docent i de suport, així com dels alumnes-treballadors que participaran en el pròxim taller d'ocupació 2021-2022, que té previst iniciar-se el 15 d'octubre i en el qual es donarà formació a 30 persones desocupades majors de 18 anys en l'àmbit de la jardineria, l'agricultura i l'atenció sociosanitària, amb una inversió de prop de 725.000 euros, finançada per la Generalitat. Aquesta quantitat cobrirà tant el cost del personal i dels materials, com els salaris dels alumnes-treballadors durant els 12 mesos de projecte que es desenvoluparà a les instal·lacions de la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) i del Centre de Capacitació Agrària de la Conselleria d'Agricultura a la carretera d'Onda.

Tota la informació sobre els cursos de formació i ús de l'Agència de Desenvolupament Local de Vila-real es pot consultar en http://portaltreball.vila-real.es i en les xarxes socials de l'agència local.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es