Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real llança el tercer Pla Resistir després de repartir un milió d'euros entre més de 450 negocis de comerç, hostaleria i serveis

dissabte, 18 de setembre de 2021

La Regidoria d'Economia ha llançat la tercera convocatòria de les ajudes Parèntesi del Pla Resistir per a insuflar liquiditat als sectors més perjudicats per la pandèmia. En aquesta ocasió, les subvencions van dirigides a comerços especialitzats de perruqueria i altres tractaments de bellesa, papereries i llibreries, comerços al detall de productes cosmètics i higiènics en establiments especialitzats i altres serveis personals. En total, es repartiran 233.067 euros, que se sumen als 1.050.200 euros concedits en les dues primeres convocatòries del Pla Resistir. Fins al moment, són un total de 458 les sol·licituds concedides a l'empara d'aquest programa finançat per la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Vila-real.

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, explica que "des del primer moment la nostra prioritat ha sigut arribar a tots els autònoms i pimes que més s'han vist afectats per les conseqüències de les restriccions i mesures que les autoritats sanitàries han hagut d'adoptar per a frenar la pandèmia". Per això, "després de les dues primeres convocatòries del Pla Resistir en les quals hem injectat més d'un milió d'euros a més de 450 establiments i negocis de la ciutat, volem que tots els fons consignats en el Pla puguen arribar als que els necessiten i esperem que aquesta tercera convocatòria siga un alleujament per a establiments de perruqueria i bellesa, papereries i llibreries, entre d'altres", subratlla Madrigal.

La convocatòria s'ha publicat hui mateix en el Butlletí Oficial de la Província i les sol·licituds es poden presentar del 20 de setembre a l'1 d'octubre, tots dos inclusivament, en el Registre de l'Ajuntament, amb el mateix format i documentació que les convocatòries passades.

La consignació econòmica prevista és de 233.067 euros i els establiments que poden accedir a aquesta tercera convocatòria són: comerços al detall de llibres en establiments especialitzats; comerços al detall de periòdics i articles de papereria en establiments especialitzats; comerços al detall de productes cosmètics i higiènics en establiments especialitzats; perruqueria i altres tractaments de bellesa; i altres serveis personals.

La primera convocatòria del Pla Resistir es va dirigir especialment a negocis d'hostaleria i restauració, a més d'empreses de l'àmbit esportiu com ara gimnasos. La segona convocatòria va ampliar les ajudes a establiments de confecció de peces de vestir exteriors, arts gràfiques, impressió i preimpressió, enquadernació, comerç al detall no especialitzat, fleques i pastisseries amb servei de cafeteria o degustació, botigues de tèxtil especialitzades, articles de vestir, cuir i calçat, flors i plantes, joieries, fotografia, educació preprimària, educació esportiva i recreativa, altres activitats educatives, altres activitats sanitàries, reparació de calçat i articles de cuir, llavat i neteja de peces tèxtils i de pell.

Els 1,2 milions de les ajudes Parèntesi se sumen a altres iniciatives de caràcter exclusivament municipal que l'Ajuntament de Vila-real ha adoptat en l'últim any i mig per a pal·liar els efectes de la crisi en l'economia local. L'exoneració de la taxa d'ocupació de terrasses, durant dos anys consecutius, ha suposat deixar d'ingressar en les arques municipals uns 360.000 euros, als quals se sumen els 50.000 euros de les ajudes municipals al sector de l'oci nocturn o els 350.000 euros de la bonificació del 95% de l'IBI als locals on se situa un negoci. Els 500.000 euros consignats el 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamització econòmica com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals, se sumen a l'esforç econòmic del consistori en la lluita anticovid fins a arribar a prop de 4 milions d'euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es