Inici -> Àrees -> Proximitat -> Notícies de proximitat

Vila-real treballa amb Gats de Barri per a garantir el benestar dels animals i ultima la localització del nou refugi

dissabte, 18 de setembre de 2021

Les regidories de Proximitat i de Sanitat treballen de la mà amb l'Associació Gats de Barri i altres entitats de protecció i benestar animal, per a garantir que aquestes mascotes estiguen en les millors condicions possibles. Amb aquest objectiu, estan ja molt avançades les negociacions per a poder situar un nou refugi de gats en un lloc amb les condicions adequades, perquè l'associació puga continuar duent a terme el seu projecte de captura, solta i esterilització dels felins, un projecte que es desenvolupa en col·laboració amb l'Ajuntament.

En el marc d'aquesta col·laboració contínua, el consistori es va posar recentment en contacte amb l'entitat vila-realenca per a traslladar-li la necessitat de donar solució, per qüestions d'higiene i salubritat, a una gran colònia de gats que s'havia format al voltant d'un centre educatiu. Aquests animals -11 felins- han hagut de ser derivats, finalment, a l'empresa concessionària del servei de recollida d'animals, atés el volum de treball de l'entitat i a l'espera de poder trobar-los una llar.

"La gestió de les colònies felines és un tema que ens preocupa i ens ocupa, i per això treballem des de fa ja diversos anys amb Gats de Barri i les associacions de veïns de la ciutat per a buscar la millor localització i projecte que concilien tant les necessitats dels animals com la convivència amb els veïns i veïnes", explica la regidora de Proximitat, Miriam Caravaca. "Ja hem avançat molt, en treball conjunt amb Gats de Barri, i fins i tot tenim localitzat un terreny, que ja hem compartit amb l'entitat, per a poder situar un nou refugi amb les condicions adequades", agrega. A més, l'Ajuntament de Vila-real manté des de l'any 2018 un conveni de 5.000 euros amb Gats de Barri per a facilitar la captura, solta i esterilització de colònies felines de la ciutat i treballa, de la mà de les entitats socials implicades en l'atenció als animals, a consolidar aquest projecte i localitzar les colònies en solars degudament condicionats i identificats.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es