Inici

El FITCarrer més inclusiu incorpora l'espai Mou-te per a acostar el festival a les persones amb diversitat funcional

diumenge, 19 de setembre de 2021

Representants de FITCarrer, Acudim, Creu Roja i el Grup de Dones de Vila-real

El FITCarrer (Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real) torna el primer cap de setmana d'octubre després del parèntesi de 2020 a causa de la pandèmia, amb una important novetat per a fer possible que les arts de carrer arriben a tots els col·lectius. Es tracta de la incorporació de l'espai Mou-te, un nou servei en el qual el festival treballa amb especial il·lusió pel seu vessant social, ja que es converteix en un gran pas més en l'objectiu que totes les persones puguen gaudir dels espectacles, sense barreres ni condicions. En aquesta nova iniciativa, el Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real treballa conjuntament amb Creu Roja i Acudim, l'Associació Col·lectiu-Unió d'Integració del Discapacitat de Vila-real. Durant el festival, aquestes entitats disposaran d'un espai propi, que se suma al Punt Violeta, gràcies a la col·laboració del Grup de Dones de Vila-real. A més, en els espectacles, s'habilitarà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda o amb alguna malaltia que requerisca condicions especials per a gaudir de les actuacions.

FITCarrer tornarà als carrers de Vila-real de l'1 al 3 d'octubre, reforçant el seu paper d'agent social, per a acostar el teatre de carrer a tots i totes en igualtat de condicions. L'espai Mou-te comptarà amb un punt físic durant tota la programació del festival, ja que l'associació Acudim disposarà d'un xicotet estand al costat de Creu Roja per a informar, conscienciar i visibilitzar. A més, s'incorporarà ací el Punt Violeta per a sensibilitzar tot el públic contra comportaments sexistes.

També durant els espectacles el punt Mou-te comptarà amb una presència especial, ja que una part de l'espai del públic es reservarà i destinarà exclusivament per a persones amb diversitat funcional, adaptat a les necessitats que puguen requerir per a accedir-hi sense cap limitació.

Prèviament, de la mà de Creu Roja, s'ha posat en marxa un servei de voluntariat perquè persones amb diversitat funcional de qualsevol tipus, amb malalties, mobilitat reduïda o gent gran puga posar de manifest les seues necessitats per a acudir a veure els espectacles de teatre de carrer que es programen durant els tres dies del festival.

La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha valorat aquest nou vessant social del festival que va en la línia de "fer de Vila-real una ciutat cada vegada més inclusiva i en la qual la cultura estiga a l'abast de tots i totes". "FITCarrer és el vaixell almirall de la nostra marca de Ciutat de Festivals i amb iniciatives com l'espai Mou-te fem possible que el festival continue creixent, arribant a més públic i sent un referent en la difusió de les arts de carrer".

L'associació Acudim treballa des de fa 25 anys per la conscienciació i la visibilització de les persones amb diversitat funcional, per a eliminar barreres arquitectòniques que puguen dificultar el dia a dia; la defensa i promoció dels drets de les persones amb discapacitat i tot tipus de malalties, així com la integració de les persones a tots els nivells. Ara el festival col·labora activament amb aquesta labor atorgant un espai propi a l'entitat, gràcies a la participació conjunta amb Creu Roja.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es