Inici

FITCarrer torna amb força en la postpandèmia amb 17 companyies, 10 escenaris i suport a les arts de carrer locals

tornar Imprimir

dimarts, 21 de setembre de 2021

Sala de premsa, Cultura

Presentació de la 33a edició de FITCarrer _1

FITCarrer torna amb força en la postpandèmia amb 17 companyies, 10 escenaris i suport a les arts de carrer locals

La 33a edició del Festival Internacional de Teatre de Carrer, FITCarrer, se celebrarà de l'1 al 3 d'octubre, després que el festival insígnia de Vila-real haguera de suspendre's el 2020 per la pandèmia. La regidora de Cultura, Rosario Royo, i el director del certamen, Pau Ayet, han presentat hui la programació del festival, que torna en la postpandèmia amb força per a continuar mantenint la presència internacional però també amb el suport a les arts de carrer locals com un dels eixos d'acció.

En aquesta edició del FITCarrer participaran 17 companyies, de les quals 4 són de Vila-real (La Fam, Paraules d'Aire, Pepa Cases i Visitants) i 3 internacionals (França, Colòmbia i Itàlia). En total, la programació compta amb 21 espectacles al carrer. El festival es desenvoluparà en 10 espais diferents de la ciutat, amb mesures adaptades a la normativa de prevenció per la covid vigent en el moment de la seua celebració, tal com ha destacat el director del FITCarrer.

Amb el lema 'Caminem', en referència al fet que "la cultura no s'atura mai malgrat les adversitats", una de les principals novetats del festival és la celebració de les Jornades Econòmiques i Arts de Carrer, amb la participació de 10 programadors de tota Espanya, que mantindran una trobada amb les companyies locals a l'assut del Termet per a conéixer de primera mà els projectes de les 13 companyies locals de teatre de carrer, que converteixen Vila-real en "la ciutat europea amb més companyies d'una mateixa disciplina per habitant", segons Ayet.

Una altra de les novetats és l'espai Mou-te, en col·laboració amb Acudim i Creu Roja, que facilitarà que les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda puguen seguir els espectacles en condicions d'igualtat amb la resta de públic. La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha agraït de manera especial a les entitats la seua col·laboració per a fer possible aquest espai Mou-te i ha recordat que el festival també comptarà un any més amb un Punt Violeta contra els comportaments o agressions masclistes, de la mà del Grup de Dones de Vila-real. Com és habitual, el festival arrancarà amb el lliurament del Premi Ramón Batalla, que en aquesta edició serà per a Venus Albeiro Silva, impulsor de la fundació Tchyminigagua, que treballa a Bogotà per a donar una oportunitat a joves de famílies desestructurades a través de les arts de carrer.

Finalment, Rosario Royo ha remarcat que la celebració del FITCarrer marca el retorn a la normalitat postpandèmia i és un avanç més en l'aposta de l'Ajuntament per la cultura, perquè "és necessària i segura", i perquè "ja és moment que els professionals, que tant han patit durant els últims mesos, puguen retrobar-se amb el públic i amb el carrer". A més, Royo ha recordat que FITCarrer "entronca a la perfecció amb les nostres marques de ciutat de festivals, de la salut, educadora, inclusiva i de la innovació".

FITCarrer compta amb un pressupost de 150.000 euros i la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura i el Ministeri de Cultura.

La programació del festival es pot consultar en el web https://fitcarrer.com/ des del qual, a més, és possible descarregar l'aplicació per a disposar en el mòbil de tota la informació i horaris dels espectacles.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la 33a edició de FITCarrer
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es