Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Benlloch ix en defensa del parany i promou una moció per a exigir a la Generalitat l'autorització de proves de cistella malla

dimecres, 22 de setembre de 2021

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mostrat la seua indignació amb la decisió de la Conselleria d'Agricultura de denegar les proves de la cistella malla sol·licitades per l'associació de paranyers Apaval. Una actitud que, segons Benlloch, "està frustrant els esforços, la il·lusió i el treball seriós i responsable d'Apaval per a trobar una alternativa a la caça en parany que garantisca la pervivència d'una tradició tan nostra". Per aquest motiu, l'alcalde de Vila-real elevarà al Ple una proposta per a exigir a la Generalitat Valenciana que autoritze sense demora les proves de la cistella malla.

"En democràcia i en un estat de dret, no es poden utilitzar les administracions contra els ciutadans. És una vergonya que una tradició tan nostra, que tant de valor afegit aporta a la nostra cultura i tradició, des del punt de vista etnològic, cultural, de respecte al medi ambient, gastronomia o coneixement del medi, siga maltractada una vegada i una altra de la forma que ho està sent. Exigim respecte per les nostres tradicions", incideix Benlloch. L'alcalde de Vila-real -únic Ajuntament de la província que manté un conveni anual de col·laboració amb els paranyers de 10.000 euros- pretén que Apaval puga presentar el seu recurs contra la decisió de la Conselleria d'Agricultura amb l'aval dels municipis de la Comunitat.

"Presentarem una proposta i animem tots els ajuntaments amb tradició del País Valencià a sumar-s'hi, per a exigir a la Generalitat Valenciana que autoritze les proves de camp per a la cistella malla que Apaval ha sol·licitat i que puguem, d'aquesta manera, trobar una solució sostenible i respectuosa amb el medi ambient que ens permeta mantenir la tradició del parany. Tradició tan important per a la vida de molts pobles en la nostra terra", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es