Inici -> Vila-real

Ajuntament i Fundació Caixa Rural Vila-real s'uneixen per a oferir activitats físiques que milloren la qualitat de vida dels majors

tornar Imprimir

dimecres, 22 de setembre de 2021

Sala de premsa, Esports, Salut

Presentació de les activitats d'exercici físic per a majors en col·laboració amb la Fundació Caixa Rural Vila-real

Ajuntament i Fundació Caixa Rural Vila-real s'uneixen per a oferir activitats físiques que milloren la qualitat de vida dels majors

L'Ajuntament de Vila-real i la Fundació Caixa Rural Vila-real tornen a col·laborar en un projecte de caràcter social, aquesta vegada dirigit a persones majors, amb l'objectiu de millorar el seu estat físic i el seu benestar. El regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, i el vicepresident de la Fundació, Manolo Martínez, han presentat hui aquesta nova iniciativa per a fomentar l'envelliment actiu i la salut a través de l'esport.

Serralvo ha valorat el treball conjunt entre l'Ajuntament i la Fundació en diferents àmbits i ha destacat que en aquest cas l'objectiu és "millorar la qualitat de vida dels nostres majors, especialment després de la pandèmia, que tant ha afectat l'activitat física i mental de moltes persones".

Amb la col·laboració del Servei Municipal d'Esports, la Fundació Caixa Rural Vila-real llança Robust3, un programa d'exercici físic impartit per Belén Quel, una fisioterapeuta especialitzada, i dirigit a persones majors de 64 anys, que pretén prevenir i combatre el declivi físic associat a l'envelliment. Aquesta activitat, que també compta amb el suport de la Universitat de València, es desenvoluparà a partir d'octubre al centre social els dimarts i dijous, de 10.00 a 11.00 hores i d'11.30 a 12.30 hores, en dos grups. "Els seus beneficis són l'augment de la massa muscular i la força, l'increment de la velocitat de marxa i la disminució del cansament o fatiga. Ajuda a prevenir les caigudes, la deterioració física i cognitiva i la dependència. A més, millora la mobilitat, la coordinació, l'equilibri i la qualitat de vida", detalla el vicepresident de la Fundació.

D'altra banda, la Fundació Caixa Rural Vila-real també ha anunciat per al mes d'octubre el projecte Neurogym, un taller de gimnàstica cerebral preferentment per a persones majors de 60 anys que vulguen cuidar i millorar la seua salut cerebral. "Considerem molt important i necessària la prevenció i detecció precoç de processos neurodegeneratius. Per això, llancem aquest taller que treballarà l'estimulació cognitiva i la salut cerebral dels usuaris amb o sense deterioració cognitiva lleu", apunta Martínez. El curs tindrà lloc els dilluns i dimecres, de 10.30 a 11.30 hores, en Neurovila, a la cinquena planta del centre social.

Finalment, la Fundació prepara unes rutes saludables amb circuits molt accessibles que, a més, tindran un contingut cultural i divulgatiu i diverses excursions amb periodicitat mensual. "Amb aquesta iniciativa pretenem fomentar la salut i l'esport en la gent gran i, al mateix temps, que sociabilitzen entre ells i coneguen millor l'entorn", conclou el vicepresident de l'entitat.

Més informació i inscripcions en www.fundaciocaixarural.org o en el punt d'atenció del centre social de dilluns a divendres, en horari de 9.30 a 13.00 hores i de 16.30 a 20.00 hores.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es