Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real aconsegueix una subvenció de 13.000 euros per a continuar fomentant la participació ciutadana i el govern obert

dissabte, 25 de setembre de 2021

L'Ajuntament de Vila-real suma una nova injecció econòmica per a continuar implementant polítiques de participació ciutadana i govern obert. La Regidoria de Participació Ciutadana i Proximitat ha aconseguit una subvenció de 13.459 euros a través de la línia d'ajudes llançada per la Diputació de Castelló i dirigides als ajuntaments de la província per al foment dels pilars sobre els quals s'assenta el govern obert. La quantitat obtinguda suposa duplicar els fons que el passat exercici va obtenir el consistori per a aquesta fi perquè el 2020 la subvenció va ascendir a 5.000 euros.

La regidora responsable de l'àrea, Miriam Caravaca, assegura que "la consecució de fons per al foment de la participació ciutadana suposa una satisfacció i un aval al treball que des de fa deu anys duu a terme aquest equip de govern per a fer possible la implicació de la ciutadania en la vida pública i la governança de la nostra ciutat a través dels diferents consells participatius i altres iniciatives que persegueixen escoltar la veu dels veïns i veïnes". Caravaca recorda que l'Ajuntament de Vila-real s'ha adherit recentment a la Xarxa de Governança Participativa Municipal de la Comunitat Valenciana, creada de la mà de la Generalitat Valenciana i en la constitució de la qual el consistori vila-realenc ha participat de manera activa.

A més, la Direcció General d'Infància i Adolescència, dependent de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, s'ha interessat per conéixer l'experiència i el funcionament del Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real, creat el 2015 com un òrgan de participació pioner a la Comunitat, per a prendre'l com a referent en l'impuls de la participació en la infància.

D'altra banda, Caravaca ha subratllat l'aposta de la Regidoria de Participació Ciutadana per incrementar les subvencions a les associacions de veïns, amb la finalitat de promoure l'activitat d'aquestes entitats participatives, així com de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes. La convocatòria d'enguany ascendeix a 47.500 euros, quantitat que suposa pràcticament el doble de les subvencions convocades fa 10 anys, quan es van destinar a les associacions de veïns un total de 24.228 euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es