Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Les empreses capdavanteres del sector aeronàutic i aeroespacial de la Comunitat Valenciana es donen cita en el IX Fòrum de Globalis

divendres, 17 de setembre de 2021

IX Fòrum d'Innovació de Globalis_3

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando; el regidor d'Economia de l'Ajuntament de Vila-real, Jesús Madrigal; la directora de l'Aeroport de Castelló, Blanca Marín, i el president de l'Aeroport de Castelló i conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, han inaugurat el IX Fòrum Nacional d'Innovació: Oportunitats en el sector Aeroespacial i Aeronàutic, organitzat per Globalis, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Vila-real i el suport de l'Aeroport de Castelló.

L'esdeveniment -retransmés aquest divendres, 17 de setembre, a través de les plataformes de Globalis- ha comptat amb una taula de diàleg en la qual ha quedat demostrada la importància d'accedir a ajudes i subvencions en I+D+i per a finançar empreses innovadores i d'alt valor tecnològic. Així ho han manifestat Rocío Ruiz, d'AIMPLAS, i Miguel Ángel Piqueras, de l'empresa valenciana Das Photonics, després d'escoltar com Raúl García Esparza, del departament de Grans Instal·lacions i Programes Duals Direcció d'Espai del CDTI, explicava les diferents línies que es posaran en marxa des del CDTI.

Raúl Verdú, CEO i cofundador de l'empresa aeroespacial PLD Space, que ha sigut entrevistat per la directora de Globalis, Maria Bellmunt, ha fet un repàs per la seua trajectòria professional i ha comentat que gràcies a projectes com el de PLD Space els emprenedors "han vist que és possible emprendre un projecte industrial d'alt valor des de zero". També ha incidit en la necessitat de finançament per al desenvolupament del negoci, així com aconseguir atraure i mantenir talent dins de l'enginyeria aeroespacial espanyola. A més, ha lloat la formació que s'imparteix en les universitats espanyoles com una de les millors a escala mundial.

David Rodríguez, COO en Abionica; Santiago Rosas, Co-CEO i cofundador de Brok-air Aviation Group; Miguel Ángel Molina, director comercial i Estratègia de GMV; Francho García, cofundador i CEO d'Arkadia Space; Francisco Martínez, cap del servei tècnic de la Subdirecció General de Planificació, Tecnologia i Innovació de la Direcció General d'Armament i Material del Ministeri de Defensa, i el coronel Luis Villar, recentment destinat a aquesta direcció general han debatut sobre la necessitat d'adaptació i innovació en el sector aeroespacial i aeronàutic. A més, també han estat d'acord a afirmar que hauria de reforçar-se el vincle entre la universitat i la indústria perquè la formació continue alineada amb les necessitats de les empreses.

La cita ha sigut clausurada pel vicepresident i secretari de la Fundació Globalis, Eleuterio Gómez, que ha indicat que ja s'està treballant en els Premis Globalis, la convocatòria dels quals està oberta fins a l'11 d'octubre a través del web de Globalis www.fundacionglobalis.org perquè qualsevol empresa que innove puga presentar-s'hi.

Galeria multimèdia

Imatges

IX Fòrum d'Innovació de Globalis_2 IX Fòrum d'Innovació de Globalis IX Fòrum d'Innovació de Globalis_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es