Inici

Vila-real reconeix l'exemplaritat de la Policia Local en la lluita contra la pandèmia i reforça la plantilla amb 20 places

dimecres, 29 de setembre de 2021

Acte oficial amb motiu del dia de la Policia Local_3

La Policia Local de Vila-real ha celebrat hui la festivitat del seu patró, Sant Miquel, recuperant el tradicional acte de lliurament de medalles i reconeixements, que el 2020 no va poder realitzar-se a causa de la pandèmia. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha presidit la cerimònia en la qual, a més d'enaltir l'exemplaritat del cos local en la lluita contra la pandèmia, ha reconegut la necessitat de reforçar la plantilla policial, minvada per les jubilacions i les dificultats per a cobrir places. El primer edil, la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han entregat un total de 25 distincions per a reconéixer comandaments i agents així com representants d'altres cossos i institucions que col·laboren amb la Policia Local.

"Aquesta crisi sanitària ha posat de manifest, una vegada més, la vulnerabilitat de l'ésser humà però també ens ha mostrat la grandesa de les persones amb exemples de solidaritat, de treball abnegat i vocació, anteposant el benestar dels altres a la pròpia salut i seguretat, col·laborant pel bé comú en la lluita contra el virus, que ha sigut la prioritat en els últims 18 mesos. Vosaltres, la nostra Policia Local, sou sense cap mena de dubte un d'aquests exemples", ha subratllat l'alcalde, que ha aprofitat també aquest acte per a anunciar que la Policia Local de Vila-real rebrà el pròxim 7 d'octubre la Medalla al Mèrit de la Guàrdia Urbana de Barcelona pels diferents projectes de col·laboració entre tots dos cossos en matèries com la mediació o la convivència a les aules.

Per això, Benlloch ha assenyalat la importància de reconéixer el paper de la Policia Local per a garantir la seguretat, així com la seua projecció internacional, un agraïment que, tal com ha reconegut l'alcalde, "sabem que no és suficient". Sobre aquest tema, ha assegurat que "som conscients que és urgent incorporar més agents a la plantilla policial, que en l'actualitat té vacants un 30% de les 113 places totals". Benlloch ha assegurat que "hem treballat i treballem per a fer-ho possible, articulant noves fórmules, sempre des de la legalitat i el compliment dels tràmits administratius, que no són tan àgils com ens agradaria; però el nou dret a la jubilació anticipada als 59 anys i altres contingències han complicat poder comptar amb més efectius". "En aquests moments tenim en marxa els processos per a cobrir una bona part d'aquestes vacants i, si tot va bé, abans que acabe l'any seran un total de 20, distribuïdes en 13 places d'agents; 4 d'oficials i 3 d'inspectors", ha anunciat.

L'alcalde ha situat la Policia Local com un dels referents "que ens fan sentir-nos part de la comunitat i que ens ajuden a caminar cap a la nova Vila-real del segle XXI". "Heu demostrat, des de fa temps, que sou un cos policial modern, avançat i innovador, un espill per a altres forces de seguretat, gràcies a una altra manera de fer policia, basada en la proximitat i el diàleg", ha afirmat. De manera especial ha destacat l'impuls internacional de la mediació policial, gràcies al treball de la unitat de la Policia Local, i la Càtedra de Mediació Policial de la Universitat Jaume I.

En aquest sentit, Benlloch també ha anunciat la futura creació de la marca de Ciutat Mediadora-Aliança amb la Societat "un projecte al qual heu contribuït decisivament amb el vostre treball pioner en la mediació i la vostra aposta per la proximitat".

Per la seua part, el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha agraït el treball i la implicació de tots els agents que conformen el cos en els mesos tan durs de la pandèmia i els ha animat a continuar treballant en pro de la seguretat i la convivència a Vila-real.

Més fotografies, al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real. 

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

Acte oficial amb motiu del dia de la Policia Local Acte oficial amb motiu del dia de la Policia Local_1 Acte oficial amb motiu del dia de la Policia Local_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es