Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch remodela el govern per a la reactivació econòmica i social postcovid i l'impuls a la nova Vila-real del segle XXI

dissabte, 2 d'octubre de 2021

José Benlloch, alcalde de Vila-real_4

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha fet efectiva la remodelació de l'equip de govern en l'equador de la legislatura amb la mirada posada en la necessària recuperació econòmica i social després de la pandèmia així com en l'impuls al projecte de la nova Vila-real del segle XXI. En la Resolució d'Alcaldia dictada aquest divendres, Benlloch apel·la la "contínua millora en la gestió municipal" amb la delegació de competències en els regidors, per a dur a terme una reorganització d'àrees després de l'eixida de Francisco Valverde i la presa de possessió d'Eduardo Pérez Arribas com a nou regidor de l'equip de govern. "Si el 2011 teníem davant nostre la tasca de superar una greu crisi econòmica, agreujada pel llast del deute i de l'urbanisme heretats de l'etapa del PP, ara ens enfrontem a una etapa d'importants reptes, marcada per la recuperació després de la pandèmia mundial i sobretot per les noves oportunitats que s'obrin a través de la gestió dels fons europeus per a definir la Vila-real del nou segle XXI, la Vila-real de 2030", ha assegurat l'alcalde.

Per això, tal com ja va avançar en el seu moment Benlloch, els canvis en l'equip de govern van més enllà d'un nou repartiment de regidories, ja que es creen noves delegacions "per a respondre a les necessitats actuals i futures d'una Vila-real que es mou, que renaix, que avança de nou", subratlla l'alcalde, que incideix en el fet que "la creació de noves àrees no suposa un increment en la despesa, ja que els regidors i el personal dels departaments continuarà sent el mateix". Tenint en compte que la recuperació econòmica és una de les prioritats d'aquesta nova etapa, Benlloch ostentarà la Regidoria d'Economia, a més d'Hisenda, així com la de l'Agenda 2030, amb la finalitat de marcar el full de ruta de la dècada vinent. En l'àmbit econòmic, també es crea la Regidoria de Comerç, que l'alcalde ha delegat en Diego A. Vila.

A més, l'àrea social serà també un dels eixos d'acció, de manera que la primera tinent d'alcalde, Silvia Gómez, assumeix la Regidoria de Serveis Socials, així com la d'Igualtat. De nova creació és l'àrea de Reconeixement a les Persones Majors, de la qual serà responsable Rosario Royo, "ja que és necessari posar els nostres majors en un lloc destacat de les polítiques municipals, són un col·lectiu vulnerable, com ens ha demostrat la pandèmia, però que té molt a aportar a la nostra societat", destaca l'alcalde.

Benlloch també ha apostat per crear la Regidoria de Benestar Animal, delegada en la regidora Miriam Caravaca, "per a aprofundir en les polítiques de conscienciació i respecte per les mascotes". D'altra banda, la transparència, que fins ara s'havia abordat de manera transversal en les diferents regidories, passa a convertir-se en una nova delegació, que recau en Anna Vicens. El nou regidor Eduardo Pérez Arribas, per part seua, assumeix les noves regidories de Ciència, Innovació i Universitats; Internacionalització i Projectes Europeus; i Arxiu Municipal i Biblioteques. "Vila-real és una ciutat amb projecció internacional, gràcies al Villarreal CF, a les nostres empreses capdavanteres i als nostres referents com les càtedres d'Innovació Ceràmica i de Mediació Policial, o festivals com el FITCarrer, entre d'altres, per la qual cosa és imprescindible cuidar i potenciar aquesta faceta, a més de treballar per a aconseguir els fons europeus de recuperació, que suposen una oportunitat històrica".

La Regidoria de Serveis Públics que ostentava Francisco Valverde ha sigut assumida per Xus Madrigal, que dirigirà, a més, l'àrea de Societat Digital. Per part seua, Álvaro Escorihuela afig la delegació d'Informàtica i TIC a les de Solidaritat, Cooperació i Integració; i Recursos Humans. Javier Serralvo serà el nou regidor de Comunicació, mentre que Noelia Samblás i Aida Beteta s'encarregaran de les delegacions d'Innovació Cultural i Innovació Esportiva, respectivament.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es