Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Benlloch presideix la comissió que reactiva el polígon del clúster de la ceràmica a l'entorn de la carretera d'Onda

dilluns, 4 d'octubre de 2021

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, presidirà demà de manera extraordinària la Comissió Informativa de l'Àrea d'Oportunitats en la qual s'abordarà l'exposició al públic del nou polígon del clúster d'innovació ceràmica, amb el qual es desbloqueja l'antic PAI de la carretera d'Onda després de 10 anys d'intens treball i gestions. "Amb moltíssima faena, hem definit el polígon del segle XXI que Vila-real mereix i necessita. Un projecte que dona solució a un empastre més dels que ens va deixar el Partit Popular a la ciutat i que serà fonamental per al progrés i el desenvolupament de Vila-real en els pròxims anys. Donada l'extraordinària rellevància de l'expedient, que està a la disposició dels grups municipals des de la setmana passada, he decidit presidir personalment la comissió", valora Benlloch.

L'antic PAI de la carretera d'Onda es va aprovar pel Ple municipal el 20 de desembre de 1999, amb una afectació inicial de 2.780.866 metres quadrats de superfície i al voltant de 450 propietaris. Arran de la crisi econòmica de 2008 i a causa també de la "inacció" del govern municipal del Partit Popular, el projecte va quedar paralitzat. En l'actualitat, a penes hi ha executat un 34,4% dels treballs, a més de les obres privades avançades per particulars, d'acord amb l'urbanitzador.

"Han sigut anys de gestions molt complicades i treball duríssim per part de tots els serveis jurídics de l'Ajuntament i el Departament d'Urbanisme, per a poder aprovar la nova proposta que demà portem a la comissió informativa; un projecte que marcarà un abans i un després a la ciutat, configurant la nova Vila-real del segle XXI en la qual estem treballant: una Vila-real moderna i viva. Una Vila-real que es mou, renaix i avança de nou", assenyala Benlloch. En aquesta línia, l'alcalde ja va anunciar al gener de 2020 la imminent reactivació del PAI, encara que la irrupció de la covid-19 va alentir el projecte. "La pandèmia ha suposat un fre, però no la paràlisi, ja que no hem deixat de treballar per donar solució a aquest polígon com més prompte millor, per a definir la zona industrial del segle XXI que Vila-real necessita", agrega el primer edil, que aclareix que durant els últims anys s'han fet també importants gestions puntuals per a evitar la fugida d'empreses, "com, desgraciadament, va succeir en aquesta ciutat durant els anys de govern del PP". "Un empastre més de la nefasta gestió dels governs del PP en matèria d'urbanisme: ruïna i paràlisi. Ara, amb la reactivació del nou polígon del clúster de la innovació ceràmica, donem solució a aquest empastre i establim les bases del creixement i el progrés de Vila-real per al futur", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es