Inici

Vicent Gil recupera i estudia el manuscrit inèdit de la història de Vila-real que els frares Inza i Escuder van escriure al convent de Sant Pasqual

dimarts, 5 d'octubre de 2021

Presentació del facsímil i edició crítica del 'Epítom històric de Vila-real' a càrrec de Vicent Gil

La Casa dels Mundina ha acollit la presentació de la publicació del facsímil i l'estudi i edició crítica de l'Epítome histórico de Vila-real, a càrrec de Vicent Gil, que fou l'arxiver de l'Arxiu Municipal de Vila-real durant vora 30 anys. Es tracta d'un manuscrit inèdit obra dels frares Juan Bautista Inza i José Escuder, escrit entre els segles XVIII i XIX al convent de Sant Pasqual. És un resum de la història de Vila-real, des de la seua fundació el 1274 fins a 1807. 

El manuscrit es va conservar en la col·lecció bibliogràfica del convent fins que durant la desamortització del segle XIX va passar a mans de diferents bibliòfils i es va perdre la seua pista el 1914. Va passar a formar part dels fons de la Biblioteca Nacional de Catalunya després de la Guerra Civil. El 2011, l'epítom es va localitzar entre els manuscrits dels fons d'aquesta biblioteca. 

Vicent Gil ha realitzat un estudi crític de l'obra, un treball de més de tres anys, per a reconstruir el camí que va seguir el manuscrit fins arribar a Catalunya i posa l'accent en la important pèrdua de patrimoni documental i bibliogràfic durant el segle XX. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat en la presentació del treball i ha destacat la tasca de recuperació documental i de patrimoni bibliogràfic realitzada per Vicent Gil, així com la importància històrica d'aquesta obra inèdita sobre Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del facsímil i edició crítica del 'Epítom històric de Vila-real' a càrrec de Vicent Gil_2 Presentació del facsímil i edició crítica del 'Epítom històric de Vila-real' a càrrec de Vicent Gil_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es