Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real exposa al públic el canvi d'ús del solar per a la nova comissaria com a pas previ a la cessió al Ministeri

dijous, 7 d'octubre de 2021

L'Ajuntament de Vila-real ha fet un nou pas en la tramitació urbanística necessària per a la cessió del terreny que albergarà la nova comissaria del Cos Nacional de Policia. La proposta de canvi d'ús de la parcel·la, que actualment es destina a aparcament en superfície, s'exposa al públic durant 45 dies. Es tracta del pas previ a l'aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) per a la qualificació del terreny com a equipament comunitari per a forces de seguretat.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha destacat la prioritat que ha donat el consistori a aquest expedient des que el mes de març passat el Ministeri de l'Interior donara el vistiplau a la ubicació proposada per l'Ajuntament per a la nova comissaria de Policia Nacional, en la parcel·la situada enfront del Palau de Justícia, delimitada per les avingudes de Matilde Salvador, Europa i el carrer de Francisco Moreno. "Hem intentat donar la màxima celeritat a aquest canvi del Pla general perquè sabem de la urgència de disposar com més prompte millor del solar i que el Ministeri de l'Interior puga escometre la construcció de la comissaria, una infraestructura imprescindible per a millorar les condicions de treball del cos policial i per a respondre a les necessitats de la nova Vila-real del segle XXI", assenyala Obiol.

De fet, l'alcalde, José Benlloch, es va comprometre fa uns dies durant la celebració de la festivitat dels Sants Àngels Custodis, Dia de la Policia Nacional, a agilitar els tràmits que competeixen a l'Ajuntament i a treballar de la mà del Govern central per a fer realitat l'obra, que compta amb una partida de 8 milions d'euros en els Pressupostos Generals de l'Estat, ja que està inclosa en el Pla d'Infraestructures de Seguretat de l'Estat de 2019-2025.

Així, el tràmit ambiental per a la modificació de l'ús de la parcel·la es va realitzar pel procediment simplificat, a través de la Junta de Govern Local, òrgan ambiental territorial competent per a emetre el corresponent informe ambiental i territorial estratègic, tal com contempla la Llei d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge.

El següent pas és l'exposició pública de la proposta de canvi d'ús durant 45 dies amb vista a l'aprovació definitiva i la posterior cessió del sòl a la Direcció General de la Policia, que ja va comunicar al març a l'Ajuntament la idoneïtat del terreny proposat per l'Ajuntament. El solar, de titularitat municipal, compta amb 8.400 metres quadrats de superfície, en una zona d'expansió a dos quilòmetres de la ubicació actual, i des del Ministeri van valorar la idoneïtat de la ubicació per la seua proximitat a una àrea de serveis, la seu judicial i a infraestructures de comunicació, autobús i ferrocarril, donada la vocació de centre comarcal amb la qual naix l'edifici.

Per a compensar l'espai de pàrquing que restarà la construcció de la comissaria, l'Ajuntament ha adquirit el solar entre l'hotel i el Palau de Justícia.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es