Inici

El llibre 'Pasqualet de Vila-real', de Nel·lo Vilanova, ret homenatge pòstum al dolçainer Pascual Juan Rochera

dijous, 7 d'octubre de 2021

Presentació del llibre 'Pasqualet de Vila-real. Ànima de dolçainer'_3

Pasqualet de Vila-real. Ànima de dolçainer és l'homenatge pòstum escrit per Nel·lo Vilanova, fundador de Xarxa Teatre, a qui fora dolçainer de la companyia de teatre de carrer vila-realenca. El llibre, presentat en un acte a la Fundació Caixa Rural Vila-real, relata els 60 anys de vida artística de Pasqualet (Pascual Juan Rochera) com a dolçainer tradicional dels pobles de Castelló; les seues gires internacionals i la seua evolució i innovació del repertori de la dolçaina, fins arribar al jazz. El llibre també fa un recorregut per les festes tradicionals o populars que va musicar o l'evolució festiva valenciana des del final de la Guerra Civil fins a la pandèmia. L'autor destaca l'estima de Pasqualet per la música tradicional valenciana i sobretot la seua aportació per a mantenir viu el so de la dolçaina en uns moments en què era un instrument poc valorat.

A la presentació ha assistit l'alcalde, José Benlloch, així com la regidora de Cultura, Rosario Royo, a més de regidors de la corporació i els familiars de Pascual Juan Rochera. L'alcalde ha destacat l'aportació del dolçainer Pasqualet a la tradició musical de Vila-real com a referent de la dolçaina per a diferents generacions i ha lliurat a la família un detall en record i homenatge al dolçainer, Premi 20 de Febrer de la ciutat.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del llibre 'Pasqualet de Vila-real. Ànima de dolçainer'_1 Presentació del llibre 'Pasqualet de Vila-real. Ànima de dolçainer' Presentació del llibre 'Pasqualet de Vila-real. Ànima de dolçainer'_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es