Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

El Pla Resistir III suma 139 sol·licituds per a completar una injecció d'1,3 milions en ajudes directes davant la covid

divendres, 8 d'octubre de 2021

L'Ajuntament de Vila-real ha comptabilitzat un total de 139 sol·licituds de comerços, autònoms i empreses de servei en la tercera convocatòria d'ajudes Parèntesi del Pla Resistir, dirigides als sectors econòmics més castigats per les restriccions de la pandèmia. Aquesta tercera remesa compta amb una dotació de 233.067 euros, que se sumen als 1.050.000 euros que ja ha pagat el consistori en els últims mesos amb càrrec a les dues primeres convocatòries del pla. Així, en total, la injecció d'ajudes directes a les petites empreses i autònoms de la ciutat ascendirà a prop d'1,3 milions d'euros, sufragats entre l'Ajuntament, la Generalitat Valenciana i la Diputació.

De moment, els més d'un milió d'euros pagats ja han sigut una injecció econòmica per a 458 establiments i negocis de la ciutat, "que han suposat un alleujament després de la situació tan complicada a la qual han hagut de fer front durant l'últim any i mig", destaca el regidor de Comerç, Diego A. Vila. "Ens agradaria haver pogut destinar encara més diners, però la situació econòmica de l'Ajuntament és complicada, pel llast del deute i l'urbanisme heretats de l'etapa del PP", admet l'edil, que afig que "malgrat tot, hem prioritzat la lluita contra la pandèmia, per a evitar que els establiments hagueren de baixar la persiana, amb ajudes i accions de dinamització econòmica que han suposat prop de 4 milions d'euros".

Les subvencions Parèntesi del Pla Resistir es destinen a empreses que tinguen fins a 10 treballadors, amb una consignació de 2.000 euros per autònom o microempresa, a més de 200 euros per cada treballador. Aquesta tercera convocatòria s'ha dirigit a comerços al detall de llibres en establiments especialitzats; comerços al detall de periòdics i articles de papereria en establiments especialitzats; comerços al detall de productes cosmètics i higiènics en establiments especialitzats; perruqueria i altres tractaments de bellesa; i altres serveis personals.

La primera convocatòria del Pla Resistir es va dirigir especialment a negocis d'hostaleria i restauració, a més d'empreses de l'àmbit esportiu com a gimnasos (313 ajudes per valor de 726.800 euros). La segona convocatòria va ampliar les ajudes a més establiments d'altres sectors, també afectats per la crisi derivada de la pandèmia com ara comerços de tèxtil i complements, floristeries, acadèmies, escoles infantils, joieries, negocis de fotografia o impressió i arts gràfiques, entre altres (145 ajudes per 323.400 euros).

Els prop d'1,3 milions de les ajudes Parèntesi se sumen a altres iniciatives de caràcter exclusivament municipal que l'Ajuntament ha adoptat en l'últim any i mig per a pal·liar els efectes de la crisi en l'economia local. L'exoneració de la taxa d'ocupació de terrasses, per dos anys consecutius, ha suposat deixar d'ingressar uns 360.000 euros, als quals se sumen els 50.000 euros de les ajudes municipals al sector de l'oci nocturn o els 350.000 euros de la bonificació del 95% de l'IBI als locals on se situa un negoci. Els 500.000 euros consignats el 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamització com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals, se sumen a l'esforç econòmic del consistori en la lluita anticovid fins a prop de 4 milions d'euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es