Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch proposa dedicar els Premis 20 de Febrer de 2022 a persones i col·lectius que han lluitat contra la pandèmia

dissabte, 9 d'octubre de 2021

Convertir els Premis 20 de Febrer de 2022 en un homenatge a les persones i col·lectius que han protagonitzat la lluita contra la pandèmia durant l'últim any i mig. Aquesta serà la proposta que plantejarà l'alcalde, José Benlloch, als grups municipals en el si de la Comissió d'Honors i Distincions amb l'objectiu d'aconseguir consens polític entorn del lliurament dels premis que cada mes de febrer, coincidint amb la commemoració de la fundació de la ciutat, reconeixen persones i entitats que han destacat per la seua aportació social i la seua implicació en la vida del municipi.

"Els Premis 20 de Febrer distingeixen la trajectòria de personalitats que han contribuït a construir la Vila-real que coneixem i que, a través del seu treball o d'altres facetes de la seua vida, fan de la nostra ciutat un lloc millor", indica l'alcalde. "Durant l'últim any i mig hem viscut una greu crisi sanitària que ens ha demostrat la vulnerabilitat i al mateix temps la grandesa de l'ésser humà, en l'exemple de persones i col·lectius que han anteposat la salut dels altres a la seua pròpia, ajudant en primera línia en la lluita contra la pandèmia", afig el primer edil. Per aquest motiu, Benlloch considera que "mereixen el reconeixement de la ciutat a través dels guardons anuals més importants que concedeix l'Ajuntament".

L'alcalde elevarà la seua proposta a la Comissió de Distincions i Honors, que és l'òrgan municipal en el qual els diferents grups municipals consensuen cada any els noms dels guardonats amb els Premis 20 de Febrer. Benlloch també plantejarà que el llistat de distingits s'amplie. Habitualment, els grups municipals trien sis premiats "però, en aquesta ocasió, la llista de col·lectius i persones que mereixen ser reconeguts pel seu lliurament i la seua labor durant la pandèmia és més àmplia", assenyala Benlloch.

Persones i institucions de l'àmbit sociosanitari, de les forces i cossos de seguretat, de l'àmbit educatiu, entitats socials, l'Exèrcit, institucions implicades en la lluita contra el virus, entre altres, formarien part del llistat de guardonats que haurà de consensuar-se en el si d'aquesta comissió. "Com sempre, la voluntat de l'equip de govern és que els Premis 20 de Febrer siguen fruit de l'acord i la unanimitat de tots els representants polítics de la corporació", subratlla Benlloch.

El lliurament dels Premis 20 de Febrer es realitza cada any entorn de la data en què es commemora la fundació de la ciutat per Jaume I. L'acte es desenvolupa a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es