Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real serà la seu del municipalisme solidari de Castelló, amb la primera delegació del Fons Valencià per la Solidaritat

diumenge, 10 d'octubre de 2021

Signatura del conveni per la seu provincial del Fons Valencià per la Solidaritat_2

Vila-real es convertirà en la seu del municipalisme solidari de la província de Castelló després que el Fons Valencià per la Solidaritat -l'associació que suma els esforços i recursos dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana i els destina a projectes per a erradicar la pobresa i contribuir a la igualtat d'oportunitats- i l'Ajuntament hagen signat un conveni de col·laboració per tal d'obrir una nova oficina tècnica del Fons a la localitat. A la signatura del conveni han participat José Benlloch, alcalde de Vila-real; Álvaro Escorihuela, president del Fons Valencià i regidor de l'Ajuntament de Vila-real; el gerent del Fons, Esteve Ordiñana, i el tècnic de l'entitat, Natxo Peñarroja.

Amb el conveni s'acorda que l'Ajuntament vila-realenc aportarà l'espai i l'associació per la solidaritat, l'experiència i els recursos, tant humans com materials. Aquesta nova oficina, que se suma a la de Xàtiva (província de València), treballarà amb l'objectiu de consolidar l'expansió del municipalisme solidari a la província de Castelló, on actualment formen part de l'entitat 11 ajuntaments i una mancomunitat (Almenara, Benassal, Betxí, Castelló de la Plana, Morella, Nules, Onda, Sant Mateu, Teresa, Vila-real i la Mancomunitat dels Ports), representant els municipis castellonencs que formen part del Fons a quasi un 50% de la població de la província. Una altra finalitat de l'expansió del Fons a la província de Castelló és apropar l'activitat, tant en matèria de cooperació internacional al desenvolupament com en educació per al desenvolupament i la ciutadania global, a la població castellonenca.

L'expansió i descentralització del Fons, materialitzada amb la pròxima obertura de la nova oficina a Vila-real, respon a la voluntat dels socis de l'entitat municipalista, els quals aprovaren per unanimitat en l'Assemblea General Ordinària de 2019, el Pla Estratègic del Fons 2019-2021 on es reflecteix l'estratègia de territorialització i descentralització de l'associació durant el termini d'execució del pla amb els objectius d'enfortir institucionalment el Fons i el municipalisme solidari per així poder ampliar els projectes de cooperació internacional al desenvolupament i d'educació per al desenvolupament i la ciutadania global i en conseqüència contribuir amb major força a un desenvolupament més humà, just, equitatiu i sostenible arreu del món. La ciutat de Vila-real és sòcia del Fons des de fa set anys i actualment n'ostenta la presidència.

El president del Fons Valencià ha celebrat l'expansió del Fons: "Vila-real és un municipi profundament compromés amb la cooperació al desenvolupament i amb les polítiques de sensibilització de la societat per a col·laborar en el desenvolupament i la igualtat d'oportunitats en els països empobrits". "Amb aquesta nova obertura, el Fons realitza una aposta de gran envergadura per territorialitzar i expandir el municipalisme valencià solidari a la província de Castelló", assenyala Escorihuela. En la mateixa línia, l'alcalde de Vila-real ha destacat l'aposta de la ciutat per afavorir la cooperació amb els països en desenvolupament i el foment de la solidaritat. "Vila-real ha sigut sempre una ciutat solidària i referent en matèria de cooperació; amb aquest conveni, seguim marcant la pauta en aquest àmbit i treballant de manera conjunta per erradicar les desigualtats i construir un món millor", conclou Benlloch.

Galeria multimèdia

Imatges

Signatura del conveni per la seu provincial del Fons Valencià per la Solidaritat_1 Signatura del conveni per la seu provincial del Fons Valencià per la Solidaritat
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es