Inici -> └rees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real encarrega a la Universitat PolitŔcnica de ValŔncia un estudi detallat del trÓnsit i impacte de la ronda Sud-oest

dilluns, 11 d'octubre de 2021

Rotonda en la futura ronda Sudoest

L'Ajuntament de Vila-real estÓ elaborant, a travÚs d'un contracte amb l'Institut de Transport i Territori de la Universitat PolitŔcnica de ValŔncia, un estudi detallat sobre el trÓnsit i les repercussions que comportarÓ la futura posada en servei de la ronda Sud-oest, tant en l'Ómbit local com comarcal. L'anÓlisi s'incorporarÓ a la documentaciˇ per a reclamar a la Generalitat la inclusiˇ del vial en la xarxa bÓsica de carreteres de la Comunitat i l'assumpciˇ del cost de manteniment de l'eix per part del Consell.

"La ronda Sud-oest Ús un eix viari fonamental per al futur no sols de Vila-real sinˇ de tota la comarca. Una infraestructura que, desprÚs de dŔcades de reivindicacions i paraules incomplides per part del PP, que va arribar a espoliar els terrenys sense pagar ni un euro als propietaris, serÓ en breu una realitat", assenyala l'alcalde de la ciutat, JosÚ Benlloch, que recorda que la licitaciˇ i execuciˇ de la ronda Sud-oest -amb un cost de vuit milions d'euros- ha sigut possible grÓcies al compromÝs de l'actual Govern de la Generalitat, presidit per Ximo Puig. "Una reivindicaciˇ hist˛rica que estÓ a un pas de materialitzar-se i que, sens dubte, tindrÓ un gran impacte en els fluxos de trÓnsit de tota la comarca", agrega.

Amb l'objectiu de conÚixer detalladament els impactes i els fluxos de trÓnsit que generarÓ la posada en servei d'aquesta infraestructura, i atesa la mem˛ria elaborada pel tŔcnic de Mobilitat sobre la complexitat i especialitzaciˇ de l'estudi, l'Ajuntament ha subscrit un contracte amb la Universitat PolitŔcnica de ValŔncia. En concret, serÓ el personal especialitzat "i de reconegut prestigi" de l'Institut de Transport i Territori qui abordarÓ "les repercussions que tindrÓ la posada en servei de la futura ronda Sud-oest, aixÝ com les seues implicacions funcionals en el trÓnsit de Vila-real i la resta de la seua zona d'influŔncia i municipis del seu entorn", tal com recull la resoluciˇ. El resultat de l'estudi s'incorporarÓ a l'expedient de defensa del consistori en la reclamaciˇ interposada a la Generalitat perquŔ modifique el catÓleg del Sistema Viari de la Comunitat, a fi d'incloure la ronda vila-realenca com una de les carreteres de la xarxa bÓsica auton˛mica. D'aquesta manera, l'executiu que lidera Benlloch persegueix que la Generalitat assumisca el cost de manteniment de l'eix viari, que el mateix alcalde ha valorat en anteriors ocasions al voltant dels 400.000 euros anuals.

"Es tracta d'un empastre mÚs del llegat que ens va deixar el PP a Vila-real que estem tractant de gestionar i resoldre, ja que en cap moment van plantejar que la ronda fora una carretera del Govern valenciÓ, ni es va signar cap conveni ni tan sols es va fer cÓrrec la Generalitat de les expropiacions, que vam haver de pagar nosaltres a penes arribar a l'Ajuntament el 2011", recorda Benlloch. La recuperaciˇ d'aquests prop de set milions d'euros Ús, de fet, una altra de les reivindicacions de l'alcalde davant el Consell.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es