Inici

El Pla de reindustrialització local avança amb l'adjudicació d'obres de modernització en tres polígons per a consolidar el lideratge industrial de Vila-real

dimarts, 12 d'octubre de 2021

El Pla de reindustrialització local continua avançant, amb l'adjudicació de la millora i modernització de tres nous polígons industrials, finançats per l'Ivace. Després de la reactivació del PAI del clúster de la innovació ceràmica -en l'antic PAI de la carretera d'Onda, paralitzat des de 2008-, la Regidoria de Territori acaba d'adjudicar les obres de tres projectes de modernització industrial que se sumen als 2,5 milions d'euros invertits en millores de polígons des de l'any 2018 fins a arribar a la xifra de 3,2 milions en l'actualització de zones industrials de la ciutat.

En concret, els tres polígons adjudicats ara se centren en tres punts d'especial interés per al desenvolupament de la ciutat: el futur clúster agroalimentari de l'entorn de l'estació, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i la carretera d'Onda, tot donant continuïtat a les millores introduïdes en la primera fase del projecte. Les tres actuacions sumen un pressupost de 637.555 euros, del qual l'Ivace aporta un finançament de 496.020 euros. "Es tracta de tres actuacions de xicoteta envergadura però de gran importància per a la nostra indústria, ja que ens permeten dotar d'infraestructures modernes i adaptades al segle XXI a tres zones importants per al futur desenvolupament de Vila-real: les connexions amb la ronda Sud-oest, el futur clúster agroalimentari a l'entorn de l'estació i el polígon de la CV-20", assenyala el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. "Amb aquests projectes, continuem desplegant el Pla de reindustrialització, afavorim així la competitivitat de les nostres empreses i consolidem Vila-real com el municipi líder en indústria que som, seu dels tres principals grups ceràmics d'Espanya", agrega.

El polígon de l'entorn de l'estació de Renfe, de 156.880 metres quadrats, contempla la implantació d'il·luminació tipus led i la definició de recorreguts per als vianants, amb la construcció de voreres als carrers d'Ana Nebot, Cedre, Borriana i Dones del Magatzem. En aquest vial, s'inclourà també una façana vegetal. La millora viària i la senyalització de carrers completen el projecte.

En el cas del polígon de la carretera d'Onda, el projecte donarà continuïtat a les obres empreses en anteriors fases del Pla de reindustrialització local, en concret en els 556.650 metres quadrats que queden delimitats entre l'AP-7 i l'avinguda d'Alemanya. En aquesta fase, es preveu la instal·lació d'enllumenat led que millore la seguretat, a més de voreres i una pantalla verda enfront de la central elèctrica situada a la CV-20, entre altres treballs. D'aquesta manera, s'actuarà sobre l'eficiència energètica, la seguretat, accessibilitat, millora paisatgística i viària.

El tercer dels projectes afectarà l'àrea industrial sud de la ciutat, concretament les connexions de tres rotondes de la nova ronda Sud-oest amb el nucli urbà: la rotonda del camí de Betxí, on s'inclourà una xicoteta àrea enjardinada, la del camí d'Artana i la del camí de la Carretera, que inclou el cobriment de la Sequiola per a poder ampliar el vial. Les actuacions contemplen la construcció de voreres, asfaltat i enllumenat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es