Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real ultima el dispositiu de la Fira de Santa Caterina per a recuperar al novembre aquesta tradició d'interés turístic provincial

dimecres, 13 d'octubre de 2021

Fira de Santa Caterina

L'Ajuntament de Vila-real prepara ja el retorn de la Fira de Santa Caterina, Festa d'Interés Turístic Provincial des de 2011, i una de les tradicions més arrelades del municipi. Després que el 2020 la celebració d'aquest mercat tradicional, avantsala de les festes nadalenques, haguera de suspendre's a causa de la pandèmia, enguany el consistori recupera la celebració, que tindrà lloc el pròxim 28 de novembre, adaptada a les mesures i protocols de prevenció vigents per a aquesta mena de cites comercials. Així, s'ha publicat la resolució d'Alcaldia en la qual s'estableixen les condicions de celebració de la fira, que comptarà amb un màxim de 200 llocs, distribuïts al carrer de Cardenal Tarancón, Josep Ramon Batalla, Hospital, Raval del Carme i plaça Major.

El regidor de Comerç, Diego A. Vila, ha incidit en la importància des del punt de vista comercial i turístic de la Fira de Santa Caterina, la celebració de la qual es remunta a la fundació de la ciutat. "És una tradició molt esperada pels vila-realencs i vila-realenques que desgraciadament l'any passat vam haver de suspendre per la pandèmia", recorda Vila, que afig que "ara, gràcies a la vacunació i a la baixada de la incidència, els carrers de la ciutat tornaran a acollir aquest típic mercat de productes nadalencs i artesanals, a més de joguets, que atrau també públic d'altres municipis, la qual cosa ens ha valgut ser des de fa ja una dècada Festa d'Interés Turístic Provincial". En aquest sentit, els departaments de Mercats, Serveis Públics, Protecció Civil i Policia Local treballen en el dispositiu per a la celebració de la fira complint les mesures de prevenció sanitària que estiguen vigents en el moment del seu desenvolupament i aquelles que es consideren necessàries per a garantir la seguretat.

D'aquesta manera, la fira ocuparà els carrers habituals però, amb la finalitat d'assegurar la distància entre els llocs de venda i evitar aglomeracions, es prolongarà el recinte al carrer de Cardenal Tarancón cap al carrer de la Constitució, així com al carrer de Josep Ramon Batalla cap al carrer de Vicente Sánchiz. Com és habitual, la plaça Major es reservarà per als llocs de les entitats socials i ONG; a més, tant Policia Local com Protecció Civil, així com el personal del Departament de Mercats, controlaran els punts de major afluència per a evitar una excessiva concentració de persones. A més, serà obligatori l'ús de màscara per a visitar la fira.

"Estem treballant per a poder tornar a celebrar la Fira de Santa Caterina amb la major normalitat possible, sempre des del compliment de les mesures sanitàries que estiguen en vigor, perquè Vila-real és una ciutat viva i aquesta festa és un revulsiu per a l'activitat comercial i hostalera del municipi, molt necessari en aquest moment de recuperació i reactivació postpandèmia", subratlla el regidor de Comerç.

Els venedors interessats a muntar una parada en la Fira de Santa Caterina poden presentar ja la sol·licitud a l'Ajuntament de Vila-real. Com és habitual, es donarà prioritat a la venda de productes típics nadalencs, com ara pessebres, decoració nadalenca, torrons, fruita seca, productes artesanals tradicionals, joguets i productes similars.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es