Inici

Vila-real incorpora tecnologia GPS i bicicletes elèctriques en la licitació del servei gratuït de préstec Bicivila't

dissabte, 16 d'octubre de 2021

La Regidoria de Sostenibilitat ha licitat el contracte per a la modernització i millora del sistema de préstec de bicicletes gratuït, Bicivila't, amb l'objectiu de rellançar aquest servei i adequar-lo per a una major comoditat de les persones usuàries. Així, entre altres millores, la nova licitació incorpora la tecnologia GPS per a la geolocalització de les bicicletes així com la disponibilitat de vehicles elèctrics. El regidor responsable de l'àrea, José Ramón Ventura Chalmeta, ha indicat que l'objectiu del nou contracte és "adaptar el servei gratuït de préstec de bicicletes a la nova Vila-real del segle XXI en la qual estem treballant, una ciutat sostenible, que potencie l'ús de mitjans de transport no contaminants i que siga cada dia més respectuosa amb el medi ambient i amable amb les persones".

El contracte contempla el canvi de la tecnologia actual que utilitza el servei Bicivila't així com el manteniment i la gestió d'aquest sistema. En aquest sentit, el plec de condicions estableix el canvi de les estacions base, així com la instal·lació, dotació d'equips, gestió integrada i manteniment en el domini públic municipal d'un sistema automatitzat de préstec de bicicletes que haurà de comptar amb unes mínimes prestacions. Entre aquestes, destaca el subministrament i instal·lació d'un mínim de 20 bicicletes amb GPS integrat de manera que les bicicletes estiguen geolocalitzades en qualsevol moment i 4 bicicletes elèctriques, així com el canvi de les estacions base.

El nou servei comptarà amb 4 bases de les ubicacions actuals, de manera que 2 estacions base seran només per a ús públic (amb un mínim de capacitat per a 7 bicicletes) i les altres 2 estacions base seran tant per a ús públic com per a ús privat (cada base amb una capacitat mínima de 7 bicicletes públiques i 7 bicicletes privades). Cadascuna de les 4 estacions base d'ús públic tindran 2 carregadors per a bicicleta elèctrica.

D'altra banda, l'empresa adjudicatària també haurà d'assumir la instal·lació dels punts d'accés per als usuaris, compostos per una estructura fixa, antivandàlica, sistema programari de gestió i lector de targetes de proximitat en el cas en què siga necessari, a més de les comunicacions per a contactar amb els identificadors de les bicicletes, aparcabicis i centre de gestió i control. L'accés a la bancada es farà per targeta i es podrà oferir com a millora també l'accés a través d'una app.

Per a la gestió del sistema, el plec de condicions fixa la necessitat de comptar amb un centre de control des del qual es puguen coordinar les tasques de manteniment i reparació de tot l'equipament, així com de la gestió administrativa i informàtica d'aquest a través de la base de dades i connexió de xarxa de cada punt de préstec. A més, l'empresa tindrà un monitoratge en temps real de l'estat de cada estació, que mostrarà avisos de necessitat de trasllat de bicicletes d'un punt de préstec a un altre i gestionarà les dades de cada punt de lloguer.

El preu base de licitació s'ha fixat en 521.742 euros per un període de 4 anys i les empreses interessades tenen fins al 5 de novembre per a presentar les seues propostes.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es