Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real mantindrà l'ampliació de terrasses el 2022 sense incrementar la taxa als negocis d'hostaleria i restauració

dijous, 21 d'octubre de 2021

L'Ajuntament de Vila-real permetrà als locals d'hostaleria i restauració de la ciutat mantenir l'ampliació de terrasses autoritzada durant la pandèmia sense incrementar la taxa per ocupació de via pública. El consistori té previst recuperar el 2022 el cobrament d'aquesta taxa, exonerat el 2020 i 2021 com a incentiu per a pal·liar la complicada situació d'aquest sector econòmic a conseqüència de la pandèmia, però no incrementarà el cost als establiments que decidisquen mantenir l'ampliació de la superfície que ocupen les seues terrasses.

L'alcalde i regidor d'Economia, José Benlloch, ha donat instruccions als departaments corresponents per a tramitar la recuperació del cobrament de la taxa l'any vinent però avança que, "sensibles davant les dificultats que ha travessat el sector, tenint en compte que encara es mantenen algunes restriccions en l'activitat d'hostaleria i restauració, i després de comprovar els efectes positius que ha tingut la decisió d'autoritzar l'ampliació de les terrasses, hem optat per permetre que puguen continuar ocupant més espai sense incrementar la taxa que pagaven abans de la pandèmia". El primer edil detalla que "després de tants mesos de restriccions, i fins i tot de tancament dels negocis d'hostaleria, volem continuar ajudant en la mesura de les possibilitats que té l'Ajuntament". Sobre aquest tema, afig que "sense augmentar la taxa, permetrem que puguen continuar ocupant el doble d'espai". A més, en el cas dels establiments que, per les seues característiques, no s'acullen a l'ampliació de terrassa, "pagaran menys del que pagaven abans de la pandèmia", amb la finalitat de no generar un greuge comparatiu amb aquells que opten per mantenir una major ocupació de via pública.

Benlloch ha recordat que l'exoneració de la taxa per ocupació de via pública el 2020 i 2021 ha suposat a l'Ajuntament deixar d'ingressar 360.000 euros, "uns diners que s'ha quedat en les butxaques dels autònoms i xicotets negocis de la ciutat". "El 2022, amb el progressiu retorn a la normalitat després de la pandèmia i a causa de la difícil situació econòmica de l'Ajuntament de Vila-real, ens veiem obligats a recuperar la taxa però volem facilitar que les terrasses puguen continuar funcionant perquè Vila-real és una ciutat viva i l'hostaleria contribueix de manera important al dinamisme econòmic i a la recuperació".

Cal recordar que l'exoneració de la taxa per ocupació de via pública ha sigut una de les mesures de suport als sectors més afectats per la pandèmia impulsades des de l'equip de govern durant l'últim any i mig, però no ha sigut l'única. Així, les ajudes Parèntesi del Pla Resistir sumen prop d'1,3 milions d'euros injectats de manera directa al teixit econòmic local, a més d'altres 50.000 euros d'ajudes municipals al sector de l'oci nocturn o els 350.000 euros de la bonificació del 95% de l'IBI als locals on se situa un negoci. Els 500.000 euros consignats el 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamització com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals, se sumen a l'esforç econòmic del consistori en la lluita anticovid fins a arribar a prop de 4 milions d'euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es