Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real reprén els Pressupostos Participatius per a donar veu a la ciutadania en la reactivació postcovid de la ciutat

dilluns, 25 d'octubre de 2021

Miriam Caravaca, regidora de Participació Ciutadana

L'Ajuntament de Vila-real impulsa una nova edició dels Pressupostos Participatius per a donar veu a la ciutadania en la gestió pública i el desenvolupament de projectes que contribuïsquen a millorar el municipi. La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, ha presentat hui la novena edició dels Pressupostos Participatius, amb l'objectiu de continuar aprofundint en la participació com a eina fonamental de la democràcia i "per a fer protagonistes els veïns i veïnes en el disseny de la nova Vila-real del segle XXI en aquesta nova etapa".

Caravaca ha detallat el procés de participació, que s'iniciarà amb la recollida de les propostes ciutadanes, que es podran fer arribar a través de la plataforma pressupostosparticipatius.vila-real.es entre els dies 28 d'octubre i 3 de novembre. A més, també es reprenen els tallers, amb una sessió el 28 d'octubre a les 19.00 hores a la Casa dels Mundina, en la qual prendran part els membres del Consell de Participació Ciutadana. La regidora ha explicat que "és un procés totalment obert a tots els ciutadans i ciutadanes de Vila-real majors de 16 anys que estiguen empadronats a la ciutat, i a més es poden presentar tantes propostes com es desitge. L'únic requisit és que els projectes o les accions que es plantegen siguen de competència municipal, encaixen com a inversions o despeses i que resulten viables tècnicament i jurídicament".

La responsable de Participació Ciutadana ha anunciat que la novetat d'aquesta edició és que s'ha decidit incloure una fase de baremació de les propostes. Aquesta fase de baremació serà posterior a la fase de valoració tècnica i prèvia a la votació d'aquestes per part de la ciutadania. En aquesta fase de baremació s'atorgarà a cada proposta una puntuació concreta dependent de si són accions o projectes que complisquen determinats criteris, com per exemple: fomentar la igualtat de gènere entre la població, treballar per l'accessibilitat dels espais públics, tenir una continuïtat en el temps, tenir incidència sobre el volum més gran de població possible, que incloga els col·lectius amb diversitats funcionals, que tinga caràcter innovador tècnicament o socialment, que siga sostenible mediambientalment... Tal com ha assenyalat Miriam Caravaca, "si les propostes compleixen alguns o diversos d'aquests ítems, faran front a la fase de votacions públiques amb un millor posicionament".

Finalment, Caravaca ha recordat que entre els dies 28 d'octubre i 3 de novembre s'obrirà el termini per a la presentació de les propostes. Del 4 al 10 novembre es procedirà a l'anàlisi de les propostes (viabilitat tècnica i baremació), i entre l'11 i el 14 de novembre s'obriran les votacions públiques. Està previst que a partir del 15 de novembre es facen públics els resultats.

La regidora ha animat la ciutadania a aportar les seues idees i a plantejar projectes en aquesta nova edició dels Pressupostos Participatius, després del punt mort de 2020, pel fet que l'equip de govern va decidir prioritzar l'execució dels projectes que havien quedat pendents de 2019 a causa de la pandèmia. A més, Caravaca ha incidit que "aquest Ajuntament ha demostrat des de fa deu anys que creu en la participació, i ha donat veu als vila-realencs i vila-realenques a través dels òrgans participatius, a més d'impulsar polítiques d'escolta activa per a situar les persones en el centre de l'acció de govern".

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Calendari dels Pressupostos Participatius
Tipus d'arxiu: PNG | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es