Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes inicia un nou curs amb el repte de dissenyar els actes per a commemorar el Dia Universal del Xiquet

dijous, 28 d'octubre de 2021

Sessió constitutiva del Consell de Xiquets i Xiquetes _1

El Consell de Xiquets i Xiquetes celebra la sessió constitutiva del nou curs 2021-2022 amb la qual aquest òrgan de participació reprén la normalitat després dels mesos més complicats de la pandèmia. En aquesta primera sessió, els consellers i conselleres, a més de prendre possessió, també començaran a treballar en els actes per a la commemoració del Dia Universal del Xiquet, el pròxim 20 de novembre, ja que per primera vegada seran els encarregats de dissenyar la programació per a aquesta jornada. Segons ha avançat la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, amb aquesta sessió arranca un nou curs en el qual "tornem a fer protagonistes els xiquets i xiquetes de la presa de decisions per a fomentar la cultura de la participació des de xicotets perquè en el futur puguen ser adults implicats en la vida pública i que decidisquen sobre la Vila-real de les pròximes dècades".

La primera sessió d'aquest nou curs del Consell de Xiquets i Xiquetes se celebra a la sala noble del Gran Casino presidida per la primera tinent d'alcalde, Silvia Gómez, al costat de la regidora de Participació Ciutadana. A la reunió assistiran un total de 36 consellers i conselleres (18 titulars i 18 suplents). El principal assumpte de treball en aquesta primera reunió serà la proposta d'activitats per a la commemoració del Dia Universal del Xiquet, el pròxim 20 de novembre. "Volem que siguen els xiquets i xiquetes els que aporten les seues idees per a celebrar aquesta jornada en la qual ells són els protagonistes", ha remarcat Miriam Caravaca. Així mateix, la regidora ha avançat que els membres del Consell de Xiquets i Xiquetes també redactaran una carta dirigida a les ciutats agermanades de Borriana i Vilanova i la Geltrú, amb motiu del Dia Universal del Xiquet.

En la missiva convidaran a una representació de xiquets i xiquetes de tots dos municipis a visitar Vila-real el 20 de novembre per a participar en les activitats que es programaran, amb l'objectiu d'estrényer llaços entre les localitats agermanades i donar a conéixer la labor de Vila-real en l'àmbit de la participació dels menors en la governança municipal.

També en el marc de la celebració del Dia Universal del Xiquet, els consellers i conselleres realitzaran una visita al Parc Natural del Desert de les Palmes, el dissabte 13 de novembre.

Cal recordar que el Consell de Xiquets i Xiquetes es va crear el 2015 com un òrgan de participació pioner a la Comunitat Valenciana del qual formen part alumnes dels centres escolars, triats democràticament. Es tracta d'un organisme que busca acostar als més menuts la participació, la reflexió i la implicació en la vida pública i fer-los protagonistes, a través de la realització de propostes per a la millora de la ciutat i el seu entorn.

Galeria multimèdia

Imatges

Sessió constitutiva del Consell de Xiquets i Xiquetes
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es