Inici

L'Ajuntament de Vila-real impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers

dissabte, 30 d'octubre de 2021

L'Ajuntament de Vila-real, en col·laboració amb Ecovidrio, posa en marxa una campanya per a impulsar el reciclatge d'envasos de vidre en el sector hostaler de la localitat. La iniciativa, en una primera fase, començarà amb la realització d'enquestes i entrevistes a tots els establiments d'hostaleria de la localitat, per a conéixer de primera mà quines són les seues necessitats i poder adequar-hi els recursos existents. A més, s'ofereix informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmics i mediambientals que té el reciclatge de vidre.

En una segona fase, i per a facilitar el reciclatge de vidre en el canal Horeca (Hostaleria, Restauració i Cafeteries), s'instal·laran contenidors especials, dotats amb una boca més ampla, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També s'entregaran poals adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre i el buidatge posterior en els contenidors.

Per a portar endavant aquesta iniciativa, es posarà en marxa un treball de camp per a reforçar el coneixement de la normativa actual en matèria de reciclatge d'envasos de vidre. De la mateixa manera, es pretén aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat. El sector de l'hostaleria i la restauració és un dels eixos fonamentals per a incrementar la taxa de reciclatge, ja que s'hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a Espanya.

Dades de reciclatge de vidre a Vila-real

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, els ciutadans de Vila-real van reciclar un total de 411.529 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 8,0 quilograms de vidre. Respecte a la taxa de contenerització, Vila-real se situa amb una mitjana de 255 habitants per contenidor, i compta en l'actualitat amb un total de 201 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats a tota la ciutat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es