Inici

Prop de 900 joves passaran per la Fundació Caixa Rural per a realitzar un circuit de sensibilització sobre la discapacitat

dimarts, 2 de novembre de 2021

Circuit de sensibilització sobre la discapacitat de la Fundació Caixa Rural_3

Un total de 90 joves de l'institut Broch i Llop de Vila-real han realitzat aquest dimarts el circuit de sensibilització organitzat per la Fundació Caixa Rural Vila-real, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real i Acudim en el qual han estat presents el president de l'entitat, Enric Portalés, i la regidora d'Educació, Aida Beteta. Durant les pròximes tres setmanes, un total de 900 xiquets i xiquetes de sisé de primària i primer i segon d'ESO dels centres educatius de Vila-real participaran en aquesta iniciativa que pretén que aquests joves arriben a empatitzar amb les persones amb discapacitat.

L'activitat consisteix a conéixer algunes de les traves diàries a les quals s'enfronten les persones amb discapacitat. En el circuit, es donen a conéixer als alumnes les més nombroses, com ara: la discapacitat sensorial, que engloba la discapacitat auditiva i visual; la discapacitat motora o física i com se senten les persones que presenten hipersensibilitat.

Abans de finalitzar l'activitat, els joves posaran en comú tot el que han aprés durant el circuit amb la coordinadora de XiCaEs, Pilar Rubert, que els donarà uns consells generals sobre com col·laborar amb les persones amb alguna discapacitat.

El que hagen aprés, a part de crear-los una consciència socialment responsable, els servirà per a plasmar-ho en el vídeo que hauran de realitzar per a participar en el concurs escolar de vídeos. El 10 de desembre serà la data límit per a presentar un vídeo sobre la discapacitat. Entre tots els treballs presentats, el jurat atorgarà un primer premi de 1.500 euros per al viatge fi de curs de la classe guanyadora i un segon premi de 500 euros.

Galeria multimèdia

Imatges

Circuit de sensibilització sobre la discapacitat de la Fundació Caixa Rural Circuit de sensibilització sobre la discapacitat de la Fundació Caixa Rural_2 Circuit de sensibilització sobre la discapacitat de la Fundació Caixa Rural_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es