Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real crearà 30 places en Serveis Socials amb una injecció de 881.183 euros a través del contracte programa de la Conselleria

dilluns, 8 de novembre de 2021

L'Ajuntament de Vila-real reforçarà la plantilla del Departament de Serveis Socials a través del contracte programa de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que suposarà una injecció econòmica de 881.183 euros per a la contractació de 30 professionals de diferents perfils entre 2021 i 2022. El contracte programa és una de les principals novetats de la Llei de serveis socials inclusius de la Generalitat Valenciana, que reforça l'atenció primària a través dels Serveis Socials municipals com a porta d'entrada al sistema públic valencià. Per a això, la Conselleria ha concedit a Vila-real 657.780 euros, que se sumen als 400.000 euros que destinarà l'Ajuntament, amb la finalitat de fer possible la contractació de 30 professionals per a l'atenció primària, tant de caràcter bàsic com de caràcter específic, a través del Departament de Serveis Socials.

La primera tinent d'alcalde i regidora responsable de l'àrea, Silvia Gómez, ha ressaltat l'abast d'aquest reforç de personal que "evidencia el compromís del Govern del Botànic per la creació d'un sistema públic de Serveis Socials universal, que garantisca l'accés a totes les persones que el necessiten en condicions d'igualtat i equitat, però també demostra la voluntat efectiva de l'Ajuntament de Vila-real de posar les persones en primer lloc i de garantir els recursos econòmics necessaris per a l'atenció social de la ciutadania, sense escatimar ni un euro malgrat la complicada situació de les arques municipals". De fet, Gómez recorda que la dotació per al contracte programa "és una de les partides que augmenten de cara al pressupost de 2022 i que, al costat de l'increment d'altres contractes i serveis com la gestió dels residus, unit a la caiguda d'ingressos, ens ha obligat a haver d'incrementar l'IBI en un percentatge equivalent a l'IPC per a compensar part del desequilibri previst en els comptes del pròxim any".

Les 30 places del contracte programa es divideixen en 22 places per a l'atenció primària de caràcter bàsic i 8 per a l'atenció primària de caràcter específic de competència local. Els 22 professionals per a l'atenció primària bàsica corresponen a: 6 treballadors/es socials; 2 psicòlegs/psicòlogues; 3 tècnics/tècniques d'integració social; 2 assessors/es jurídics; 7 auxiliars administratius; un/a agent d'igualtat i un promotor/a d'igualtat. Respecte a l'atenció específica, els professionals que es contractaran són un tècnic mitjà i un tècnic superior per a l'Equip Específic d'Intervenció amb Infància i Adolescència; i dos tècnics mitjans, dos superiors i dos tècnics d'integració social per al Servei d'Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental.

La primera tinent d'alcalde subratlla que "per a aquest equip de govern l'atenció social és prioritària i així ho demostren les xifres: en deu anys hem duplicat el pressupost de Serveis Socials, d'1.989.412 euros el 2011 a 4.208.246 euros el 2021; un increment que també ha sigut possible gràcies al suport econòmic de la Generalitat, que ha anat incrementant l'aportació en Serveis Socials des de l'arribada del govern liderat pel president Ximo Puig, passant de 300.000 euros el 2015 a 1,6 milions el 2021". Gómez ha recordat que "malgrat totes les dificultats econòmiques de l'Ajuntament, sobretot pel llast que suposa l'urbanisme i el deute heretats de l'etapa del PP, la partida de Serveis Socials mai s'ha quedat sense diners per a atendre les persones en situació de vulnerabilitat".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es