Inici

Vila-real promou l'interés per la ciència entre els escolars amb activitats commemoratives del Dia de la Ciència

dimarts, 9 de novembre de 2021

Tallers científics per a escolars de Destaca Divulgació 2018

El 10 de novembre es commemora el Dia Mundial de la Ciència, i Vila-real, Ciutat de la Ciència i la Innovació des de l'any 2011, ha previst una sèrie d'accions per a promoure l'interés científic, sobretot entre els més joves, i consolidar el sistema de la innovació a la ciutat. Amb aquest objectiu, la Regidoria de Ciència, Innovació i Universitats ha promogut entre els centres docents de la ciutat el primer certamen de redacció "Per què és important la ciència", que se suma a altres activitats promogudes en col·laboració amb les dues entitats clau en l'aposta de la ciutat per la ciència i la innovació des de fa 10 anys: la Fundació Globalis i la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI.

"Des de l'any 2011, estem fent un gran esforç per promoure els valors de la ciència i la innovació entre la ciutadania i molt especialment en els escolars de la ciutat, conscients de la necessitat d'impulsar les vocacions científiques entre els més joves. Aquest és també l'objectiu del primer concurs de redacció escolar sobre la ciència que hem celebrat durant les últimes setmanes en els col·legis i instituts de Vila-real", destaca el regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez, que ha agraït la col·laboració dels centres educatius i l'alumnat. "És un primer certamen discret i modest, però que confiem a poder afermar en futurs cursos, i implicar d'aquesta manera els escolars, des de les etapes més primerenques fins a batxillerat, en el coneixement de l'entorn científic i despertar en ells l'interés per la ciència", valora l'edil.

A més del concurs de redacció, aquesta mateixa setmana tindrà lloc el lliurament dels Premis Globalis, que promou la Fundació Globalis per a reconéixer la capacitat innovadora de les empreses de l'entorn de Vila-real i consolidar el sistema de la innovació en el territori. "Globalis és un dels principals aliats de la ciutat en matèria d'innovació, atés que ens ajuda a visibilitzar la importància dels valors innovadors, acompanya les nostres empreses i també des de l'àmbit de la divulgació, amb programes formatius i tallers a l'aula", valora Pérez. "En aquest àmbit divulgatiu, juga un paper crucial un altre dels actors de la innovació al nostre municipi: la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real i amb ells i el seu director, Juan Carda, estem treballant per a commemorar aquest Dia de la Ciència amb tallers de robòtica, ceràmica i química que, en la línia dels tallers de Destaca Divulgació, permeten als alumnes experimentar amb diferents materials i tecnologia", avança Pérez. Aquests tallers se celebraran a final de mes, juntament amb un programa de xarrades d'investigadors del CSIC sobre temàtica científica organitzats també per la Càtedra. En tots dos casos, les activitats es dirigeixen a alumnat de secundària.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es