Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els Pressupostos Participatius inicien la fase de votació amb 15 propostes sobre accessibilitat, mobilitat i millora urbana

dijous, 11 de novembre de 2021

Calendari dels Pressupostos Participatius

Els Pressupostos Participatius inicien hui la fase de votació de les propostes que han resultat seleccionades després de la valoració realitzada pels tècnics municipals. Finalment han sigut quinze les iniciatives que podran votar els veïns i veïnes des de hui, 11 de novembre, fins diumenge que ve, 14 de novembre. Entre les propostes plantejades que han passat a aquesta següent fase destaquen aquelles relacionades amb l'accessibilitat, la millora de l'entorn urbà i la creació de noves dotacions esportives o d'oci en espais públics, així com altres propostes sobre mobilitat i senyalització viària.

Així, el llistat inclou peticions com l'eliminació de barreres arquitectòniques en les voreres, la creació d'espais per a la circulació de patinets i bicicletes, la creació d'un parc caní al barri de Santa Sofia, la millora de la senyalització de les zones per a vianants, ciclistes i patinets, la instal·lació de sistemes d'energia solar en els edificis municipals, la creació d'una pista d'atletisme i de zones de jocs infantils de 0 a 3 anys als parcs municipals. Així mateix, els veïns i veïnes també sol·liciten accions per al foment de la inserció sociolaboral de persones amb diversitat funcional, el control de plagues de tórtores en la plaça de Sant Ferran, la millora del parc situat al costat del col·legi Botànic Calduch, la renovació de la zona infantil del parc de l'ermita i la instal·lació de contenidors de recollida de residus accessibles i adaptats. Finalment, tanquen el llistat de 15 propostes la petició de conversió en zona de vianants del carrer de la Comunió des del final de l'església Arxiprestal fins al carrer del Crist de la Penitència, la campanya per al foment de l'ús de la bicicleta, el transport públic i la mobilitat sostenible per als vianants i la millora de l'accessibilitat en tots els edificis i equipaments municipals.

La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, s'ha mostrat satisfeta per la resposta en aquesta primera fase de presentació d'idees i ha animat la ciutadania a votar a partir de hui aquelles que consideren més prioritàries, fins a un màxim de tres. Caravaca ha recordat que, en aquesta edició, com a novetat, s'ha decidit incloure una fase de baremació de les propostes. Aquesta fase de baremació s'ha atorgat a cada proposta una puntuació concreta depenent de si són accions o projectes que compleixen amb determinats criteris, com per exemple: fomentar la igualtat de gènere entre la població, treballar per l'accessibilitat dels espais públics, tenir una continuïtat en el temps, tenir incidència sobre el volum més gran de població possible, que incloga els col·lectius amb diversitats funcionals, que tinga caràcter innovador tècnicament o socialment, que siga sostenible mediambientalment... A partir d'aquesta baremació s'han ordenat les iniciatives donant un millor posicionament a les que compleixen més ítems.

La votació telemàtica pot realitzar-se a través de la plataforma pressupostosparticipatius.vila-real.es fins al dia 14 de novembre. Una vegada finalitzada aquesta fase, es faran públics els resultats de les propostes que hagen aconseguit un major nombre de vots.

Vila-real ha impulsat una nova edició dels Pressupostos Participatius després que el 2020 l'equip de govern decidira prioritzar l'execució dels projectes que havien quedat pendents de 2019 a causa de la pandèmia. Caravaca ha incidit en què "aquest Ajuntament ha demostrat des de fa deu anys que creu en la participació, i ha donat veu als vila-realencs i vila-realenques a través dels òrgans participatius, a més d'impulsar polítiques d'escolta activa per a situar les persones en el centre de l'acció de govern".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es