Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch signa amb Caixa Rural Vila-real el préstec de 3,2 milions per a inversions de futur i per a fer front a dues sentències urbanístiques del PP per 1,4 milions

dijous, 11 de novembre de 2021

Signatura del préstec amb Caixa Rural Vila-real

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director general de Caixa Rural Vila-real, Manuel Cubertorer, han formalitzat aquest matí la signatura del préstec de 3.171.860 euros aprovat en l'últim Ple, amb el qual el consistori podrà fer front a inversions de futur per a la ciutat, a més del pagament d'1,4 milions d'euros per dues sentències derivades de la gestió urbanística del PP. Benlloch ha agraït a Caixa Rural el seu treball constant per la ciutat i la seua ajuda amb una operació financera en condicions avantatjoses per a Vila-real, "a diferència del préstec de 20 milions que va subscriure el PP i que continuarà ofegant-nos fins a 2026".

Les condicions del préstec contemplen un interés de l'euríbor + 0,51, amb un termini d'amortització de 10 anys i dos anys de carència. "Això significa que, si es mantinguera l'euríbor tal com està ara, pagaríem un 0,012 %, que es traduiria en 2.856 euros en interessos", assenyala Benlloch, que compara aquestes dades amb les "condicions abusives" del préstec de 20 milions del PP, al 6 % d'interés i un cost financer anual de tres milions d'euros. "Un préstec que asfixia les arques municipals i pel qual, quan deixem de pagar el 2026, ens haurà costat a la ciutat de Vila-real 28 milions d'euros; vuit milions només en interessos", incideix. "En aquest tipus d'operacions és on es pot veure millor la diferència entre una bona gestió municipal, que aconsegueix condicions avantatjoses per a la ciutat, i la ruïna que ens va generar el Partit Popular, tant per la seua gestió financera com per la gestió de l'urbanisme, per la qual ja hem pagat 33 milions d'euros", recorda l'alcalde.

A "l'herència urbanística" se suma el pagament, a través del préstec subscrit hui, d'altres dues sentències judicials per operacions urbanístiques anteriors a 2011, sota governs municipals del Partit Popular. En concret, es farà front al pagament d'1.391.636 euros per cessions de solars en els anys 2009 i 2010 per a l'obertura de l'avinguda de Portugal i per a la urbanització del jardí de Jaume I.

A més de les sentències urbanístiques, el préstec, aprovat pel Ple amb el vot favorable de tots els partits a excepció de PP i Vox, que es van abstenir, permetrà a l'Ajuntament de Vila-real escometre projectes com la compra del solar per a la construcció del quart institut (600.294 euros); la segona fase de construcció del bescanviador de transports i adequació de l'entorn de l'estació (235.000 euros); la rehabilitació de l'alqueria de Botànic Calduch (182.248 euros); l'adequació de la planta baixa del Gran Casino per a albergar el servei d'Atenció i Tràmits del consistori i la climatització de la primera planta (122.000 euros); o la remodelació de l'edifici dels antics jutjats per a situar la seu de la Regidoria d'Economia i el Departament de Tresoreria Municipal (489.152 euros).

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es