Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple avala el contracte programa per a reforçar la plantilla i les accions de Serveis Socials amb 1,7 milions del Consell

divendres, 12 de novembre de 2021

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat la proposta per a subscriure el contracte programa entre el consistori i la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, que farà possible el reforç de personal i programes socials en compliment de la nova Llei de serveis socials inclusius. En el cas de Vila-real, es tradueix en una aportació per part de la Conselleria de prop d'1,7 milions d'euros anuals, entre personal i dotació econòmica per a diferents programes, mentre que l'Ajuntament destinarà 400.000 euros. La primera tinent d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, ha defensat aquest contracte programa com l'instrument per a fer possible el canvi de model que suposa la nova llei autonòmica "que per primera vegada considera els Serveis Socials com a serveis essencials i un dret subjectiu dels ciutadans i ciutadanes", ha incidit Gómez, qui ha remarcat que "es passa d'un model anterior caritatiu a una atenció social universal en igualtat i equitat".

El contracte programa té com a finalitat reforçar l'atenció primària a través dels Serveis Socials municipals com a porta d'entrada al sistema públic valencià "i per a això es necessita personal i dotació econòmica, que ara garantim gràcies a aquest acord amb la Generalitat Valenciana", subratlla la primera tinent d'alcalde. Així, el govern autonòmic transferirà a l'Ajuntament de Vila-real prop d'1,7 milions d'euros, dels quals 657.780 euros corresponen a personal i la resta a diferents programes que es desenvolupen a través dels Serveis Socials municipals. Per part seua, el consistori aporta 400.000 euros i adquireix el compromís de comptar amb un equip multidisciplinari mínim, que en el cas de Vila-real suposarà la incorporació d'una trentena de professionals.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha qualificat com a "iniciativa històrica" aquest contracte programa i una "excel·lent notícia" que "la Generalitat aporte 1,7 milions d'euros per a reforçar el departament, tenint en compte que els Serveis Socials són competència municipal". A més, ha recordat que l'atenció que es prestarà no sols se centra en donar resposta a les necessitats bàsiques d'alimentació o habitatge sinó també garantir l'assistència a persones amb problemes psicològics, valoració de la dependència, gestionar situacions amb menors, família, etc.

Les 30 places del contracte programa es divideixen en 22 places per a l'atenció primària de caràcter bàsic i 8 per a l'atenció primària de caràcter específic de competència local. Els 22 professionals per a l'atenció primària bàsica corresponen a: 6 treballadors/es socials; 2 psicòlegs/psicòlogues; 3 tècnics/tècniques d'integració social; 2 assessors/es jurídics; 7 auxiliars administratius; un/a agent d'igualtat i un promotor/a d'igualtat. Respecte a l'atenció específica, els professionals a contractar són un tècnic mitjà i un tècnic superior per a l'equip específic d'intervenció amb infància i adolescència; i dos tècnics mitjans, dos superiors i dos tècnics d'integració social per al Servei d'Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental.

L'aprovació del contracte programa ha tirat avant amb els vots favorables de PSPV, Compromís, PP i Ciutadans, mentre que Vox ha votat en contra. El regidor d'Unides Podem ha excusat assistència al Ple.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es