Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Globalis premia la innovació de Texturjet, Abervian i Arkadia Space i la trajectòria de l'empresari Pablo Baigorri García

divendres, 12 de novembre de 2021

Premis Globalis 2021. Foto: Ángel Sánchez

Globalis ha revelat les empreses guanyadores d'enguany en una emotiva gala de lliurament de guardons. L'acte ha sigut inaugurat pel president de Fundació Globalis, Juan Vicente Bono Sales, que ha explicat que l'entitat porta sol·licitats més d'un milió d'euros en ajudes a la innovació i la digitalització d'empreses. Després de la seua intervenció, els assistents han conegut la labor de les 9 empreses finalistes (General Drons SL, Abervian SL, Arkadia Space, Tec-Aliat SL, Aitister, Miwsic SLU, Ingenería de Gestión, Texturjet i digitalDot SL) per part dels seus responsables.

A continuació, s'han revelat els guardonats de 2021. El primer Premi Globalis 2021, dotat amb 1.500 euros, ha recaigut en Texturjet, dedicada al desenvolupament d'un algorisme d'intel·ligència artificial capaç de generar textures d'alta resolució vàlides per a qualsevol procés industrial per impressores InkJet. Aquesta empresa també s'ha alçat amb el Premi Vila-real Innpulso, que concedeix l'Ajuntament de Vila-real, per la qual cosa serà la que represente a la ciutat en les diferents trobades organitzades en el marc de la Xarxa Nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació.

L'empresa Abervian SL, dedicada al desenvolupament de productes relacionats amb l'emmagatzematge i gestió d'energia, ha sigut guardonada amb un accèssit dotat amb 500 € i l'startup Arkadia Space, que desenvolupa i comercialitza sistemes de propulsió química per a dotar de mobilitat en l'espai a vehicles i plataformes i que està situada a l'Aeroport de Castelló, s'ha alçat amb l'accèssit Jove Empresa, dotat amb 500 euros.

Finalment, s'ha reconegut amb el Premi Trajectòria a l'empresari Pablo Baigorri García, que ha recollit el guardó acompanyat per la seua família i multitud d'amics. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha clausurat l'acte, ha felicitat els premiats i ha destacat la capacitat d'innovació d'aquestes empreses situades en el nostre territori.

Aquesta vuitena edició dels Premis Globalis compta amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real, Multiópticas, Fundació José Soriano, Dolores Cortés, Fundació José Gómez Mata, Vidres, Esmalglass-Ítaca, Elite Cementos i Dualium Management. Amb aquests guardons la Fundació Globalis pretén divulgar l'esforç dels emprenedors que estan al capdavant d'aquestes iniciatives empresarials i mostrar exemples que incentiven la generació a altres iniciatives empresarials innovadores, amb l'objectiu de promoure la innovació com a factor estratègic i de competitivitat del territori.

Galeria multimèdia

Imatges

Premis Globalis 2021. Foto: Ángel Sánchez_5 Premis Globalis 2021. Foto: Ángel Sánchez_4 Premis Globalis 2021. Foto: Ángel Sánchez_3

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es