Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real reprén les activitats del Pla de turisme religiós en l'etapa postcovid amb la inauguració del Congrés d'Hospitalitats de Lourdes a la basílica de Sant Pasqual

dissabte, 13 de novembre de 2021

Missa a la basílica de Sant Pasqual amb motiu del Congrés d'Hospitalitats de Lourdes _1

Vila-real ha représ les activitats del Pla municipal de turisme religiós amb la inauguració del 49é Congrés Nacional d'Hospitalitats Espanyoles de Nostra Senyora de Lourdes, un acte que ha tingut lloc aquesta setmana a la basílica de Sant Pasqual, amb la participació de prop d'un centenar de persones. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha assistit a l'obertura del congrés, que se celebra aquests dies a Castelló, i que suposa la reactivació, després de dos anys de pandèmia, del Pla de turisme religiós, que forma part de la marca de Ciutat de Congressos.

El 49é Congrés Nacional d'Hospitalitats Espanyoles de Nostra Senyora de Lourdes se celebra a Castelló amb el repte d'abordar les peregrinacions al santuari en aquesta nova etapa marcada per la pandèmia de la covid-19. L'organització ha triat Vila-real, i més concretament la basílica de Sant Pasqual, per a celebrar l'eucaristia inaugural del congrés, una elecció fruit de l'aposta que la ciutat ha fet pel turisme religiós així com per destacar el temple del patró com a lloc de peregrinació. A més, cal destacar que sant Pasqual és present en el santuari de Nostra Senyora de Lourdes, amb un altar dedicat al patró de Vila-real. 

El primer edil va rebre i va acompanyar a la delegació, encapçalada pel president de l'Hospitalitat de Nostra Senyora de Lourdes de Segorbe-Castelló, Pascual Aznar. Benlloch ha assegurat que "em sent orgullós com a alcalde de Vila- real que la inauguració del 49é Congrés Nacional d'Hospitalitats Espanyoles de Nostra Senyora de Lourdes s'haja celebrat a la nostra ciutat i en la nostra benvolguda basílica de Sant Pasqual". "Hem de ser agraïts amb les persones que tenen aquesta sensibilitat especial i acudeixen al santuari de Nostra Senyora de Lourdes en peregrinació a ajudar els malalts. Hospitalaris que treballen per acompanyar i ajudar les persones malaltes", ha subratllat l'alcalde. A més, ha remarcat que "a Vila-real, tenim una secció d'hospitalaris de la qual ens sentim molt orgullosos i amb la qual volem ampliar la nostra col·laboració des de l'Ajuntament; a més, també són moltes les congregacions cristianes i veïns i veïnes de la nostra ciutat que acudeixen cada any fins al santuari".

"L'alcalde ha recordat el "gran esforç" que des de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual es realitza durant els últims anys, amb la col·laboració de l'Ajuntament, per a millorar la basílica i preparar el temple per a rebre visitants, interessats en la figura del patró de Vila-real, i patró de la diòcesi i dels congressos eucarístics internacionals. L'alcalde ha citat com a exemple la construcció del cor, la instal·lació de les noves portes de l'accés oest a la basílica, o la renovació dels bancs gràcies a la donació de Pascual Ibáñez i família, així com dels treballadors de l'empresa Insca. També ha agraït i reconegut l'aportació de la Fundació José Gómez Mata per a rehabilitar i posar a punt el carilló i de la Fundació José Soriano Ramos per a fer possible les obres de millora de la basílica, amb la donació de material de l'empresa Porcelanosa. Finalment, ha avançat que el centre de recepció de visitants, habilitat gràcies a la col·laboració de la Diputació de Castelló, està preparat per a reprendre l'activitat de visites al temple.

Benlloch va acompanyar als hospitalaris tant en l'eucaristia com en la visita guiada al Museu del Pouet del Sant i la Reial capella i sepulcre de Sant Pasqual. Seguidament, l'organista Augusto Belau va interpretar tres peces en el carilló de la basílica. A més, l'alcalde va obsequiar els assistents amb els tradicionals cordonets de sant Pasqual, díptics de turisme sobre la ciutat, així com un exemplar del llibre San Pascual Baylón en Vila-real y en el mundo, del professor i doctor en Història de l'Art, Jacinto Heredia Robres. La vetlada va finalitzar amb un sopar al restaurant El Raval.

Galeria multimèdia

Imatges

Missa a la basílica de Sant Pasqual amb motiu del Congrés d'Hospitalitats de Lourdes
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es