Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real exhibeix talent i compromís climàtic en la V Trobada Nacional d'Alcaldes per la Innovació Innpulso Emprén

dilluns, 15 de novembre de 2021

Trobada d'alcaldes i alcaldesses amb la innovació Innpulso Emprén

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en la V Trobada d'Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació, celebrada a Viladecans (Barcelona), en el marc de la xarxa nacional Innpulso de ciutats innovadores. Benlloch ha presentat en la cita Robottions, l'empresa guanyadora del Premi Globalis 2020 i del guardó Vila-real Innpulso, que faculta precisament les empreses guanyadores per a participar en trobades de la xarxa de ciutats innovadores en representació del municipi. Per part de Robottions han participat en la trobada el seu CEO i responsable de desenvolupament de mercat, Xavi García i Maria Serra. També han acudit a la cita nacional amb la innovació representants de la Fundació Globalis.

La trobada nacional d'empreses i ciutats innovadores s'ha celebrat enguany sota el paraigua de la Missió de ciutats climàticament neutres, impulsada per la Comissió Europea per a promoure la transformació dels municipis cap a models més sostenibles i neutres en el seu impacte climàtic. En aquest marc, Robottions ha defensat davant les més de 30 poblacions participants de tot l'Estat el seu projecte tecnològic de sistemes d'automatització i la seua possible aplicació per a avançar en el compromís climàtic, mitjançant el reciclatge de plàstics per a impressió 3D en gran format a través de braços robotitzats. En la seua breu intervenció en el certamen, García ha advocat per aquests recursos tecnològics també com a eina per a l'educació en valors per la sostenibilitat.

"Des que, fa 10 anys, vam emprendre a Vila-real el camí per la innovació -amb l'obtenció, per primera vegada a la província, del títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació el 2011-, hem tingut sempre clar que tots aquests esforços valdrien la pena si érem capaços d'impregnar el nostre teixit productiu d'aquests valors i convertir la innovació en un motor per a la millora de la societat. Hui podem dir que hem teixit un sistema de la innovació, juntament amb les empreses del nostre entorn, generador de talent i compromés amb el nostre futur. I prova d'això són els projectes emprenedors que cada any ens acompanyen en aquesta trobada nacional amb la innovació. En particular, enguany amb Robottions i la seua proposta tecnològica amb aplicacions pràctiques interessantíssimes que, com ha demostrat el seu CEO en la intervenció, també poden revertir en la millora del nostre entorn", valora l'alcalde de la ciutat.

Benlloch ha destacat, en la seua participació en la cita Innpulso Emprén, l'aposta de Vila-real per la innovació i el coneixement i, en particular, l'evolució experimentada en els últims anys gràcies, entre altres, a aquest compromís. "Quan va esclatar la crisi de 2008, vam veure la necessitat de diversificar la nostra economia; evitar posar tots els ous en la mateixa cistella. Per això, quan vam arribar al govern municipal el 2011, amb una situació socioeconòmica terrible amb un 26% d'atur, vam començar a sembrar en el camp de la innovació i el coneixement. Hui, Vila-real és la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur, a pesar fins i tot del repunt que hem patit amb motiu de la pandèmia", detalla.

Vila-real forma part de la xarxa Innpulso com a Ciutat de la Ciència i la Innovació des de l'any 2011, reconeixement que va revalidar el 2015 i, més recentment, el 2021. La constitució i presidència de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació des de 2017, la creació de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI o la fira Destaca i els seus esdeveniments satèl·lit Destaca en Ruta, són uns altres dels passos donats per Vila-real en la consolidació del model de ciutat innovadora.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, clausurarà aquesta vesprada la trobada amb el lliurament de premis a les pimes més innovadores d'Espanya en els àmbits social i tecnològic.

Galeria multimèdia

Imatges

Trobada d'alcaldes i alcaldesses amb la innovació Innpulso Emprén_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es