Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

El taller d'ocupació ofereix una oportunitat a 37 persones en sectors amb futur a Vila-real amb una inversió de 725.000 euros

divendres, 19 de novembre de 2021

Recepció al taller d'ocupació 2021-2022

L'Ajuntament de Vila-real ofereix una oportunitat laboral a 37 persones a través d'una nova edició del taller d'ocupació, que arranca aquests dies i que es prolongarà durant un any. El programa suposa una inversió de prop de 725.000 euros, finançats entre l'Ajuntament de Vila-real i la Generalitat Valenciana, i els beneficiaris es formaran en les especialitats d'atenció sociosanitària, jardineria i agricultura. Uns mòduls que, segons ha explicat l'alcalde, José Benlloch, "no s'han triat per casualitat". El primer edil ha detallat que "es tracta de tres sectors econòmics que tenen futur en el nostre model de ciutat, en la nova Vila-real del segle XXI". Benlloch ha subratllat "l'oportunitat" que suposa "treballar durant un any a l'Ajuntament" i ha destacat que "encara que continuem sent la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat amb menys atur, mentre hi haja una sola persona sense ocupació, no estarem satisfets".

Sobre aquest tema, Benlloch ha incidit en l'esforç econòmic que realitza el consistori en els programes d'ocupació perquè "malgrat la complicada situació econòmica que tenim, oferir oportunitats de futur a la ciutadania és una prioritat per a aquest equip de govern". Així, el 2021, Vila-real comptarà amb un total de 7 programes d'ocupació, amb una inversió de 2,3 milions d'euros i 136 beneficiaris.

En el cas del taller d'ocupació seran un total de 37 persones les que tindran una oportunitat laboral durant un any. Set professionals formaran part de l'equip directiu del taller, als quals se sumen 30 persones, 10 per cadascun dels tres mòduls, que percebran el salari mínim interprofessional i que rebran un certificat de professionalitat en finalitzar el programa.

En la recepció, en la qual ha participat també el regidor de Comerç, Diego A. Vila, i el tècnic responsable de l'àrea d'Economia, Lluís Juan, l'alcalde ha explicat als beneficiaris que aquestes tres especialitats "són sectors econòmics amb futur a la nostra ciutat". "En l'àrea sociosanitària perquè hem fet un gran esforç en els últims anys per multiplicar la xarxa assistencial que tenim a la ciutat i perquè són necessaris professionals qualificats per a cuidar dels nostres majors i ajudar a un envelliment actiu de la població; en agricultura perquè a Vila-real tenim un terme municipal molt ampli, amb moltes possibilitats d'implantació de nous cultius; i en jardineria perquè caminem cap a un model de ciutat amb més zones verdes, que redunden en una major qualitat de vida", ha detallat Benlloch.

El taller d'ocupació tindrà la seua seu a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) encara que les pràctiques formatives es desenvoluparan en diferents emplaçaments: l'Estació Experimental Agrària de la Conselleria d'Agricultura, en la CV-20, per a l'especialitat d'agricultura; els espais verds municipals, per a l'especialitat de jardineria; i en diferents centres sociosanitaris de titularitat de la Generalitat, per a l'especialitat sociosanitària.

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció al taller d'ocupació 2021-2022_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es