Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real es converteix en la tercera ciutat de la Comunitat amb més ajuda de la Generalitat per a l'impuls del valencià

dissabte, 20 de novembre de 2021

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport acaba de concedir, a través de la Direcció de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, una línia d'ajudes econòmiques destinades a ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana i del Carxe dotada amb 1.500.000 euros, que s'han repartit entre 180 municipis. De tots aquests, Vila-real és la tercera població en major quantia rebuda per a seguir impulsant el valencià a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, i la primera de la província de Castelló.

En total, l'Ajuntament de Vila-real ha obtingut 41.367,75 euros per al foment de l'ús del valencià, només per darrere de la ciutat de València, dotada amb 45.490,98 euros, i Elx, amb 43.092,22 euros. La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, afirma: «La Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real, guardonada recentment amb el Premi a l'Ús Social del Valencià en la 18a Nit d'Escola Valenciana, ha tornat a demostrar, una vegada més, el seu excel·lent treball».

Per a la concessió de l'ajuda, cada municipi presenta una memòria amb totes les activitats que es realitzen al llarg de l'any per al foment de l'ús de la llengua. Entre les iniciatives que es desenvolupen a la ciutat de Vila-real, destaquen els cursos de valencià per a la població adulta -nouvinguts i el col·lectiu de pares i mares-, les campanyes de promoció del valencià adreçades als centres educatius i també al públic en general, com ara la guia educativa municipal Recull, la col·laboració en el lliurament dels Premis Sambori de literatura en valencià, l'edició d'agendes escolars, les cartes als Reis d'Orient i les campanyes de suport a la lectura en valencià. Enguany també s'ha realitzat una programació radiofònica especial per a commemorar els 25 anys de la Regidoria de Normalització Lingüística i s'ha donat un nou impuls a la campanya «El nom és Vila-real» en diversos mitjans de comunicació i xarxes socials. S'hi sumen el projecte de retolació i senyalització en valencià de vies urbanes, del centre de vacunació, la nova senyalització de les parades de l'autobús urbà, els indicadors de punts turístics d'interés per a vianants i les pancartes instal·lades a la façana de l'Ajuntament per a celebrar la victòria del Villarreal CF en la UEFA Europa League, cinc projectes de retolació que s'han realitzat exclusivament en valencià.

«Amb la concessió d'aquesta subvenció tornem a remarcar el treball de Vila-real, municipi pioner en la creació de la Regidoria de Normalització Lingüística, en la defensa del valencià, així com en la difusió de la nostra llengua en tots els àmbits, tot posant en relleu allò que ens uneix i ens identifica com a poble. Mai cessarem en el nostre treball per fer que el valencià estiga present en el nostre dia a dia i, especialment, perquè els xiquets i les xiquetes de la nostra ciutat cresquen estimant la seua llengua», conclou la regidora Noelia Samblás.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es