Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil reactiva els cursos d'autoprotecció per a ensenyar els alumnes i professors a reaccionar davant emergències

diumenge, 21 de novembre de 2021

El Servei Municipal de Protecció Civil ha représ enguany els cursos d'autoprotecció en els col·legis de la ciutat, després de veure's obligats a suspendre l'activitat l'any acadèmic passat a causa de la covid-19. Aquest curs, la formació per a ensenyar alumnes i professors a reaccionar davant situacions d'emergència, com incendis, arribaran als 10 centres que així ho han sol·licitat: els col·legis Pius XII, Angelina Abad, Pascual Nácher, Escultor Ortells, Cervantes, José Soriano i Botànic Calduch, IES Broch i Llop, Santa María i CEE La Panderola.

La formació compta amb diverses fases. En primer lloc, el personal de Protecció Civil s'entrevista amb els directors dels centres per a concretar les classes que s'impartiran per part dels professionals del servei. En el cas que siga el col·legi o institut el que impartisca la formació teòrica, el Servei Municipal de Protecció Civil facilita la informació i materials, com poden ser vídeos o imatges. El centre, per part seua, assigna als docents les funcions que tenen dins del pla d'autoprotecció i fixen qui són caps de planta, equip de primera intervenció i equip de primers auxilis. Una vegada realitzada la formació, Protecció Civil coordina la simulació d'una situació d'alarma en el centre, que es pretén que siga el més real possible, incloent en la majoria dels casos una màquina de fum i una llum roja que imita un cas d'incendi. Aquest simulacre permet posar en pràctica els coneixements adquirits i avaluar la reacció d'alumnes i docents, els temps de resposta o zones de risc, amb l'objectiu d'implementar les millores que es consideren necessàries per a garantir la seguretat del centre en cas d'emergència.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es