Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

El 2021 la Casa de la Dona atén 25 noves víctimes de la violència masclista i manté actius 27 terminals de seguiment per a la protecció de dones maltractades

diumenge, 21 de novembre de 2021

Vila-real prepara la commemoració del 25 de Novembre. Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones amb una programació compartida amb les associacions d'igualtat de la ciutat i l'objectiu comú de lluitar contra les violències masclistes i donar visibilitat a la situació que pateixen milions de dones a tot el món. També a Vila-real: segons el balanç de la Casa de la Dona, des del passat 1 de gener s'han donat d'alta 25 noves víctimes de violència de gènere que han sigut ateses per primera vegada en el servei municipal. Aquestes noves atencions se sumen als 27 terminals Atempro de seguiment per a la protecció de dones víctimes de violència de gènere actius a la ciutat.

"La violència masclista és la manifestació més bàrbara, crua i dolorosa de la desigualtat de gènere en les nostres societats. Una realitat sobre la qual no podem abaixar la guàrdia en cap moment. Hem de continuar treballant, en coordinació amb totes les administracions i de la mà de la societat civil, en visibilitzar el problema, lluitar per la seua erradicació i auxiliar les víctimes amb recursos efectius que garantisquen la seua protecció i plena normalització social", assenyala la regidora d'Igualtat, Silvia Gómez, que posa l'accent també en la importància dels programes de prevenció i educació en valors des d'edats primerenques per a combatre la violència masclista.

Les 25 noves atencions a Vila-real suposen un número significativament menor al de les víctimes ateses amb anterioritat a la pandèmia (49 el 2019 i 32 el 2020). "Durant el confinament i encara amb posterioritat, donades les mesures de protecció sanitària que impossibilitaven la mobilitat, les víctimes no van deixar d'estar en tot moment a la mercé dels seus agressors, i els era molt difícil l'accés als serveis d'ajuda. A poc a poc, però encara lluny de la normalitat, tornen a realitzar peticions d'ajuda d'informació i assessorament personalitzat", assenyala l'informe de la Casa de la Dona. 

Entre les accions de la Regidoria d'Igualtat per a combatre la violència de gènere destaquen també les campanyes de prevenció en els centres docents. Una d'elles és el concurs de vídeos en TikTok Igualtat i acció! que, amb el lema "Compte amb els imatges: l'amor no necessita proves" aborda el perill que suposa per a les adolescents la tendència de compartir fotografies i vídeos de caràcter eròtic per xarxes socials a petició de les seues parelles. El concurs, desenvolupat amb la col·laboració dels coordinadors d'Igualtat i Convivència dels instituts i els tutors i tutores de les classes, sota la coordinació de la productora local Clar Televisió, s'ha dirigit a l'alumnat de 3r i 4t de l'ESO, i hi han participat més de 100 adolescents que han presentat un total de 40 vídeos (alguns grupals).

Dimecres que ve, en el marc de les activitats en commemoració del 25N, se celebrarà la gala de lliurament de premis del certamen, a les 19 hores, a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real. Ja el dijous, 25 de Novembre, Vila-real commemorarà el Dia Internacional per a Erradicar la Violència contra les Dones amb la lectura dels manifestos de les associacions i municipal, en un acte al migdia a la plaça Major. L'obra de teatre Segarem ortigues en els tacons a la vesprada (20 h, Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner) i la conferència "Violència obstètrica i drets de les embarassades", organitzada per l'Associació Mesquellet (divendres 26, 18 h, Casa dels Mundina) completen la programació, a la qual se suma la campanya Porta Violeta del projecte Juntes de Creu Roja Vila-real. El Grup de Dones de Vila-real, Afym LGTBI+, Associació de Mestresses de Casa, Dones en Igualtat i el Bressol col·laboren també en la programació, inclosa en les accions del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i la Xarxa Valenciana d'Igualtat.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació del 25N 2021
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es