Inici

Vila-real ratifica l'aposta per la formació professional per a donar resposta a les necessitats dels sectors productius

dimarts, 23 de novembre de 2021

Constitució del Consell Territorial de l'FP

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reiterat l'aposta de l'equip de govern per la formació professional, a través de la promoció de l'oferta formativa del municipi i la seua ampliació amb projectes com el futur Centre Integrat de Formació Professional d'Edificació i Obra Civil. La sala de plens de l'Ajuntament de Vila-real ha acollit hui la constitució del Consell Territorial de l'Àrea 3 de la Formació Professional Integrada, un òrgan impulsat des de la Generalitat Valenciana que naix amb la missió d'implicar els municipis en la planificació de l'oferta de formació professional, difondre, identificar noves competències i elaborar propostes per a adaptar-se al canvi de model i a les necessitats de personal qualificat dels diferents sectors productius. La Conselleria d'Educació ha triat Vila-real per a celebrar la reunió constitutiva del Consell Territorial de l'Àrea 3, una trobada en la qual, a més de l'alcalde, han participat el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler; el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim General, Manuel Gomicia; el director territorial d'Educació, Alfred Remolar, a més d'altres representants municipals, institucions i agents econòmics i socials que formaran part del Consell.

Benlloch ha destacat que Vila-real "recull els fruits de la planificació i el treball dels últims anys, en els quals hem tingut una implicació real en la promoció i foment de la formació professional per a respondre a les necessitats dels diferents sectors productius en la formació de mà d'obra qualificada i afavorir l'ocupabilitat dels nostres joves". En aquest sentit, Benlloch ha recordat la forta tradició i implantació de l'FP a Vila-real, ja que el centre Fundació Flors va ser el segon de la província a implantar la formació professional. En aquests moments, hi ha oferta en instituts de la ciutat (Miralcamp, Francesc Tàrrega, Broch i Llop i Fundació Flors).

Benlloch ha destacat el treball de la Generalitat per a acostar l'oferta educativa a la realitat del territori i ha remarcat que l'Ajuntament i la Conselleria treballen en noves infraestructures, una d'elles el primer Centre Integrat de Formació Professional d'Edificació i Obra Civil, que comptarà amb 660 places i 11 cicles formatius vinculats a la reforma i manteniment d'edificis. Aquest projecte és fruit del treball de l'Ajuntament en els últims anys, com la constitució, el 2017, de la mesa d'FP per a abordar la falta de mà d'obra qualificada o més recentment la creació de la mesa tècnica del clúster de la ceràmica.

Per part seua, el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, ha recordat que la Llei orgànica 5/2002 reconeix el paper de les corporacions locals i dels agents socials i econòmics en la definició de l'oferta d'FP perquè tinga en compte la realitat socioeconòmica territorial. En aquest sentit ha ressaltat la voluntat de la Conselleria de treballar per a la millora qualitativa i quantitativa de l'oferta d'FP de manera que s'adapte a les necessitats dels sectors productius de les diferents zones del territori valencià i que contribuïsca a facilitar la inserció laboral dels joves. Amb aquest objectiu naixen els 19 consells territorials que la Conselleria constituirà en tota la Comunitat.

Galeria multimèdia

Imatges

Constitució del Consell Territorial de l'FP_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es