Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real pagarà quasi mig milió d'euros més en la factura elèctrica municipal per l'increment del cost de la llum

dimecres, 24 de novembre de 2021

La factura elèctrica de l'Ajuntament de Vila-real creixerà en prop de mig milió d'euros aquest 2021 respecte a l'any passat a causa de l'increment dels costos de l'electricitat. Segons les previsions realitzades pels tècnics municipals, el consistori abonarà pels consums elèctrics en edificis i instal·lacions municipals més d'1,5 milions d'euros, enfront dels 1,1 milions d'euros pagats l'any passat per aquest concepte. Tot això a pesar que en el que portem d'any s'ha produït una reducció en el consum, tal com es constata en l'informe realitzat per l'enginyer tècnic municipal, gràcies a l'aplicació de mesures d'eficiència energètica en edificis i instal·lacions de l'Ajuntament.

"L'increment en el cost de la llum suposa també una maçada econòmica per a l'Ajuntament, com ho és per a les llars i les empreses", ha assegurat l'alcalde, José Benlloch. "Com a administració que garanteix serveis públics bàsics a la ciutadania hem de fer front al pagament del subministrament elèctric d'un centenar d'edificis municipals, a més d'altres 11 edificis llogats per a la prestació de serveis, i un total de 8.000 punts de llum", detalla el primer edil. Amb l'increment dels costos de la tarifa elèctrica "passarem de pagar una mitjana d'un milió d'euros anuals a més d'1,5 milions, un augment que té un gran impacte en els comptes municipals, ja llastrats per l'urbanisme i el deute que ens va deixar el PP en herència", assenyala Benlloch. L'alcalde recorda a més que la factura elèctrica no és l'única despesa dels serveis públics municipals que es dispara ja que el 2022 el cost de la gestió dels fems i la neteja viària creixerà fins als 6 milions d'euros, un milió d'euros més que el 2021.

"Són despeses imprescindibles per a continuar prestant els serveis que necessita una ciutat de més de 51.000 habitants com Vila-real, en la qual, en 10 anys, hem triplicat els metres quadrats d'instal·lacions esportives, a més d'haver obert edificis com el Centre de Tecnificació Esportiva, la prefectura de Policia Local, el Convent, espai d'art, la Biblioteca Universitària del Coneixement o el centre social María de Luna, entre d'altres", recalca l'alcalde, que incideix en què "a pesar que hem aplicat mesures d'eficiència energètica que ja s'estan notant en els consums elèctrics mensuals, l'augment del cost de l'electricitat ha fet que, malgrat gastar menys energia, haurem de pagar quasi mig milió d'euros més enguany".

Segons els informes tècnics, fins al mes d'octubre, la factura elèctrica de l'Ajuntament de Vila-real ascendeix ja a 1.191.417 euros, una xifra que supera a la de tot 2020. L'any passat, el consistori va pagar 1.103.481 euros per l'energia elèctrica consumida en edificis i instal·lacions municipals entre gener i desembre. Tenint en compte la mitjana que s'ha registrat en aquests últims mesos, la previsió és que la factura total de 2021 al tancament de l'any superarà els 1,5 milions d'euros per l'increment del cost del quilovat/hora.

Aquesta pujada de costos contrasta amb la reducció en el consum gràcies a una major eficiència energètica. Així, de gener a octubre de 2021 el consum elèctric municipal ha sigut de 6.577.294 Kwh enfront dels 6.777.352 Kwh consumits en el mateix període de 2020.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es