Inici

Vila-real reforça la seua vocació de Ciutat Educadora amb un projecte inclusiu en aliança amb les entitats locals

dissabte, 27 de novembre de 2021

Vila-real commemorarà aquesta setmana vinent el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb diferents activitats que tindran com a fi la inclusió de tots els ciutadans en el desenvolupament personal i de la seua comunitat. Un dels projectes que impulsarà la Regidoria d'Educació en el marc d'aquesta programació d'activitats serà una iniciativa de llenguatge inclusiu. El primer pas serà la instal·lació de pictogrames en edificis municipals i espais públics. La regidora d'Educació, Aida Beteta, explica que "aquests pictogrames estan destinats a les persones que no poden accedir al llenguatge convencional i els facilitaran la comprensió i la identificació dels recursos amb què compta la ciutat". El primer espai en el qual es col·locaran aquests pictogrames serà el col·legi d'educació especial La Panderola, en un acte que tindrà lloc el dimarts 30 de novembre.

"Aquests pictogrames suposen l'inici d'un treball de conscienciació posterior a desenvolupar amb la comunitat educativa, docents i alumnes, així com amb les entitats socials", subratlla Beteta. La regidora ha recordat que Vila-real forma part de la Xarxa Internacional de Ciutats Educadores des de 2002 amb l'objectiu de "millorar les ciutats i els seus espais utilitzant l'educació i les accions i compromisos polítics i socials per a aquest fi". Cada 30 de novembre se celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora i en aquesta ocasió el lema triat per a aquesta commemoració és: "La ciutat educadora no deixa ningú arrere".

En el cas de Vila-real, la programació preparada per la Regidoria d'Educació es desenvoluparà entre el 29 de novembre i el 3 de desembre i algunes de les activitats s'han dissenyat com l'arrancada de projectes educatius més ambiciosos que es desenvoluparan en els pròxims mesos de la mà de la comunitat educativa i de les entitats locals "amb les quals mantenim una col·laboració i treball conjunt en la línia de l'aliança social que ha impulsat aquest equip de govern en els últims deu anys", tal com destaca Beteta.

En aquest sentit, una de les accions impulsades des del projecte de Ciutat Educadora ha sigut l'edició d'un vídeo per a mostrar la labor d'ajuda i suport que ofereixen les associacions locals. "Aquest vídeo és una primera mostra del treball que després es desenvoluparà amb aquestes associacions i altres col·lectius amb la finalitat que els ciutadans les coneguen i donen suport als seus objectius i missatges", destaca la regidora d'Educació.

Els actes commemoratius arrancaran el dilluns 29 de novembre amb la pancarta que es penjarà a la façana de l'Ajuntament. El 30 de novembre s'instal·larà el pictograma en el CEE La Panderola i el 2 de desembre a les 18.00 hores l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner acollirà l'acte de reconeixement a la labor educativa dels docents dels centres educatius de Vila-real jubilats en els anys 2019, 2020 i 2021 "ja que a causa de la pandèmia no se'ls va poder realitzar aquest homenatge en el seu moment". Seguidament, es procedirà a entregar els Premis Extraordinaris al Rendiment Acadèmic d'educació primària i secundària també dels últims tres anys.

El 3 de desembre se celebrarà el Dia de la Diversitat durant la jornada educativa dels centres així com a l'espai Aula Viva Naturalment. Finalment, la regidora d'Educació ha destacat que formar part de la Xarxa de Ciutats Educadores "suposa un treball constant al llarg de l'any que no culmina amb aquesta celebració sinó que exigeix una dedicació i un compromís que la ciutat de Vila-real ha adquirit i que continuarà assumint".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es