Inici

Una empresa especialitzada en riscos geològics estudia els despreniments de la Ruta Botànica del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars amb un dron científic

dimecres, 1 de desembre de 2021

Vols amb dron sobre el Millars _1

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i Generalitat Valenciana ha fet un nou pas més per tractar de solucionar els problemes de despreniments ocorreguts a la Ruta Botànica del paratge fluvial a conseqüència de les pluges. El Consorci riu Millars ha contractat un vol fotogramètric que proporcionarà un dron RTK (Real-Time Kinematic) capaç de desenvolupar un sistema de posicionament i navegació de precisió campimètrica. L'empresa castellonenca especialitzada en la investigació de riscos geològics per mitjà d'un departament de topografia està programant vols especials amb el dron per a analitzar tot el talús vertical determinat en l'estudi. Concretament s'estudia un quilòmetre del marge dret del riu Millars des del pont de Santa Quitèria fins al lloc exacte on es va produir el despreniment de pedres i terra ocorregut el passat mes de setembre per culpa de les pluges i que manté a hores d'ara tancada la Ruta Botànica per prevenció i seguretat. L'altra zona que també serà inspeccionada pel dron científic és el tram que discorre pel marge dret del riu Millars entre el mesurador i el molí Paquero, una secció de més de mig quilòmetre. Es faran vols especials i manuals de molta precisió a causa de la gran quantitat de vegetació rupícola existent en tota la zona de talús. 

El dron s'ha de volar molt pròxim i a molt baixa altura per a aconseguir imatges extremadament precises de l'estat reial de conservació de tota la paret vertical. Cal tenir en compte que la zona té una dificultat afegida com és l'abundant vegetació que cobreix les parets. Els vols del dron ja han començat. Les condicions meteorològiques són molt importants, ja que les ràfegues de vent no han de superar els 20 quilòmetres per hora perquè el treball del dron siga el més precís possible. El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha contractat els serveis d'aquest dron especialitzat en riscos geològics per poc més de 900 €.

L'episodi de pluges ocorregut el passat mes de setembre a Vila-real va provocar despreniments a la Ruta Botànica que van obligar al tancament temporal del camí que discorre paral·lel al llit del riu Millars amb l'objectiu de garantir la seguretat de totes i tots els usuaris. Amb els vols fotogramètrics s'obtindrà el conjunt d'imatges que permetran determinar en un informe tècnic l'estat de conservació del tram fluvial que va patir el despreniment i també tota la zona determinada pel visor de la Sèrie Temàtica Cartogràfica de Riscos de la Comunitat Valenciana.

Galeria multimèdia

Imatges

Vols amb dron sobre el Millars
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es