Inici

Vila-real es converteix en aparador del disseny mundial amb el nou mobiliari per a la zona 'bookcrossing' de l'Espai Jove

dijous, 2 de desembre de 2021

Inauguració del disseny 'Entre tarongers' a l'Espai Jove _2

L'Espai Jove estrena la nova proposta de mobiliari i decoració per a la zona bookcrossing (punt d'intercanvi de llibres) gràcies al conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-real i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València i Castelló. El projecte, dissenyat per alumnes de l'EASD, situa la ciutat en el mapa del disseny internacional ja que a més ha sigut seleccionat per València Capital Mundial del Disseny 2022 com a exemple de proposta col·laborativa en la qual la iniciativa pública i la privada s'uneixen per a donar eixida al talent de les noves generacions.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat el redisseny d'aquesta nova zona de l'Espai Jove pensada per a intercanviar i compartir gratuïtament llibres, que funciona des de 2013, i que ara compta amb un nou mobiliari i decoració que uneix tradició i avantguarda. El projecte Entre tarongers, les autores del qual són Beatriz Pastor, Laila María Lahmami, Anabel Abargues i María Giner, va resultar premiat amb un accèssit en l'edició de 2019 del conveni que manté el consistori amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València i Castelló, l'alma mater del qual és la professora Marina García-Broch. La proposta es va materialitzar durant l'any passat però la pandèmia ha retardat la seua inauguració fins avui. Es tracta d'un projecte de disseny que redecora l'entrada de l'Espai Jove utilitzant materials naturals, palets i caixes de fusta per a crear un espai d'expressió. Per a la seua elaboració s'ha comptat amb l'empresa especialitzada Esdecajón, el gerent de la qual és Ignacio Renieblas, així com amb la col·laboració del col·leccionista i expert en etiquetes clàssiques de taronges Rafael Llop. El primer edil ha agraït el treball de totes les persones implicades en el projecte i especialment de la professora Marina García-Broch "perquè de la seua mà va sorgir l'acord amb l'EASD i sense ella no s'haurien pogut fer realitat idees com aquesta que suposen una gran oportunitat per a posicionar-nos en el mapa del disseny".

De fet, la proposta ha sigut seleccionada per València Capital Mundial del Disseny 2022 entre prop de 450 idees de tota Espanya com un exemple de projecte col·laboratiu, tal com ha explicat la directora de comunicació de València Capital Mundial del Disseny 2022, María Lapiedra, que a més ha assenyalat que la iniciativa va en la línia que impulsa la Unió Europea de promoure les sinergies entre el que és públic i el que és privat per a impulsar propostes de talent de joves creadors.

En la inauguració, l'alcalde ha entregat un diploma a les autores del disseny així com un reconeixement al col·leccionista local Rafael Llop per la seua aportació al projecte a través dels dissenys antics de les etiquetes de taronges. En l'acte també han participat el regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez, el vicedirector de l'EASD de Castelló, David Marqués, la secretària de l'EASD de Castelló, Zoraida Nomdedéu, la professora de l'EASD de Castelló Marina García-Broch, el professor de l'EASD de València Rafael Pérez i alumnes de totes dues escoles de disseny. Així mateix, també han assistit representants de l'empresa Esdecajón.

Més fotografies, al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració del disseny 'Entre tarongers' a l'Espai Jove Inauguració del disseny 'Entre tarongers' a l'Espai Jove _1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es