Inici

SPV culmina l'adequació de l'entorn per a dotar a Creu Roja d'una nova seu de referència comarcal en l'antiga estació de la 'Panderola'

diumenge, 5 de desembre de 2021

Instal·lació d'il·luminació al pàrquin de la Panderola

La instal·lació d'una gran torre d'il·luminació amb focus de baix consum culmina aquests dies el projecte de condicionament de l'antiga estació de la Panderola com a nova seu comarcal de Creu Roja. La il·luminació, que instal·la el Departament de Serveis Públics Vila-real, s'ha col·locat en el pàrquing annex a l'edifici, habilitat per la Regidoria de Territori en una part del vell pati del recinte. D'aquesta manera, es completa un projecte global de millora i integració en l'entorn de la nova seu de Creu Roja, que albergarà serveis de referència comarcal, per a la qual l'Ajuntament ha invertit prop de 300.000 euros en diverses fases.

El projecte ha consistit fonamentalment en la rehabilitació de la coberta de l'edifici, després de la caiguda del sostre de l'any 2011 que va obligar a traslladar els alumnes de l'aulari del col·legi Carles Sarthou, a més de l'adequació dels espais interiors i la remodelació de la zona d'aparcament exterior, on Territori va crear 71 noves places de pàrquing. Ara, Serveis Públics culmina el projecte amb la instal·lació d'aquesta lluminària que millorarà les condicions de seguretat en la zona. "L'adequació de l'edifici de Creu Roja i el seu entorn, desenvolupada per la Regidoria de Territori, és un dels projectes dels quals més orgullosos ens sentim en l'equip de govern, perquè és el reflex més clar que la nostra aliança amb la societat civil dona els seus fruits", assenyala el regidor de l'SPV, Xus Madrigal. "No obstant això, ens faltava completar l'entorn amb un sistema d'il·luminació eficient i sostenible. Ho estem fent ara amb la instal·lació d'una torre de diversos focus que completa l'equipament del pàrquing de cara a la posada en funcionament de les noves oficines, però també per a l'ús de tot el veïnat", agrega.

Amb una superfície útil de 407 metres quadrats, la seu de Creu Roja ocuparà tota la primera planta i part de la planta baixa. Per a fer-ho possible, a més del finançament de les obres en les seues diverses fases i espais, l'Ajuntament cedirà l'ús de l'edifici durant 50 anys. Aquesta col·laboració se suma al conveni anual que el consistori manté amb Creu Roja, que en aquest 2021 ha augmentat fins als 150.000 euros (10.000 euros més que el 2020). A més, l'entitat ha exercit un paper crucial en la lluita contra la covid-19, per la qual cosa el 2020 el consistori va reforçar la col·laboració econòmica amb altres 80.000 euros.

"La ciutat de Vila-real no seria la mateixa sense Creu Roja, que ha sigut també fonamental per a fer front al virus en aquests quasi dos anys de pandèmia. Però per a continuar creixent i reforçant els seus serveis, contribuint a la construcció d'aquesta nova Vila-real del segle XXI, necessita d'infraestructures i dotacions concordes als reptes actuals i futurs", assenyala Madrigal. "La instal·lació d'aquests focus és un xicotet pas més en aquest projecte global", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es