Inici

L'Ajuntament de Vila-real pagarà aquest any 171.000 euros de la factura de gas, un 32% més que el 2020 per l'escalada de preus

dilluns, 6 de desembre de 2021

L'Ajuntament de Vila-real preveu que la factura pel subministrament de gas en immobles i instal·lacions municipals ascendisca a més de 171.000 euros a final d'any, la qual cosa suposarà un increment del 32% respecte a la despesa anual de 2020. Segons els càlculs dels tècnics municipals, quan acabe 2021, el consistori haurà abonat al voltant de 171.045 euros pel consum de gas en dependències com ara les instal·lacions esportives o centres educatius, entre altres edificis. Aquesta quantitat supera en més de 41.000 euros la xifra que va pagar l'Ajuntament el 2020. Així, l'any passat, la factura pel subministrament del gas va suposar un total de 129.671 euros per al consistori.

"Estem davant una escalada de preus que està afectant les llars i especialment la nostra indústria i que també té un impacte en les arques municipals perquè l'Ajuntament ha d'assegurar la prestació de serveis bàsics i el funcionament d'instal·lacions municipals", assenyala l'alcalde, José Benlloch. En aquest sentit, el primer edil ha reconegut la preocupació de l'equip de govern per la problemàtica del preu del gas, que se suma a l'escalada de costos en l'energia elèctrica. "Urgim mesures immediates al Govern central perquè aquesta situació afecta subministraments essencials i ens estem jugant el progrés del país, ocupació i la protecció dels serveis públics", ha subratllat.

Benlloch ha explicat que l'increment del preu del gas no sols repercuteix en l'augment de la factura sinó que també ha tingut conseqüències en la licitació del contracte, que havia de renovar-se enguany. "Portem ja dues licitacions desertes i estem treballant en uns plecs nous per a convocar un altre procediment de contractació en el qual esperem tenir resposta per part de les empreses", ha advertit l'alcalde. L'última convocatòria es va dur a terme el mes d'octubre amb un preu de licitació de 404.118 euros per a dos anys però cap empresa subministradora va licitar pel contracte.

Cal recordar que en el cas del subministrament elèctric la factura de l'Ajuntament de Vila-real creixerà en prop de mig milió d'euros aquest 2021 respecte a l'any passat a causa de l'increment dels costos de l'electricitat. Segons les previsions realitzades pels tècnics municipals, el consistori abonarà pels consums elèctrics en edificis i instal·lacions municipals més d'1,5 milions d'euros, enfront dels 1,1 milions d'euros pagats l'any passat per aquest concepte. Tot això a pesar que en el que portem d'any s'ha produït una reducció en el consum, tal com es constata en l'informe realitzat per l'enginyer tècnic municipal, gràcies a l'aplicació de mesures d'eficiència energètica en edificis i instal·lacions de l'Ajuntament.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es