Inici

La Setmana Tàrrega situa a Vila-real com a referent mundial en la investigació i divulgació de l'obra del guitarrista

dijous, 9 de desembre de 2021

Rosario Royo i David Eres Brun

Vila-real ret homenatge un any més a la figura del seu guitarrista més il·lustre a través de la Setmana Tàrrega, l'únic festival del món en el qual s'interpreta la integral del compositor i que a més consolida la seua faceta didàctica i investigadora a través de les classes magistrals de la Càtedra Francesc Tàrrega i el II Congrés Internacional Francesc Tàrrega, que reunirà experts internacionals per a aprofundir en l'obra de l'artista. La Setmana Tàrrega, impulsada per l'Ajuntament de Vila-real en col·laboració amb l'Institut per al Desenvolupament Musical, se celebrarà del 10 al 17 de desembre amb la participació d'especialistes de tot el món i dos concerts a càrrec de Jonathan Parkin i Ana Archilés, i Luis Alejandro García i Sara Mezquita, que tindran com a escenari el Teatre Tagoba.

La regidora de Cultura, Rosario Royo, i el director artístic de l'Institut per al Desenvolupament Musical, David Eres Brun, han donat a conéixer la programació d'aquesta novena edició de la Setmana Tàrrega, que té com a principal objectiu "projectar internacionalment la figura de Francesc Tàrrega i convertir a Vila-real en el punt de referència mundial per a la investigació i anàlisi de la seua obra", ha assenyalat Royo. "El treball realitzat de la mà de l'Institut per al Desenvolupament Musical durant aquests nou anys ha permés consolidar una Setmana Tàrrega en la qual s'uneixen tres facetes: la interpretativa, la didàctica i la investigadora, i han convertit aquesta cita musical i cultural en un exemple únic", ha incidit la regidora. Per part seua, David Eres Brun ha subratllat que "una llarga trajectòria de col·laboració institucional entre IDM i altres destacats organismes culturals internacionals fa possible dotar d'un contingut de referència i prestigi a l'estructura del Congrés Internacional Francesc Tàrrega, Càtedra Francesc Tàrrega i Integral Tàrrega". En aquest sentit, tal com explica Eres Brun, "la celebració del Congrés Internacional 2020 ha reunit 56 experts de 23 països, marcant un punt de referència per a la comunitat guitarrística internacional respecte a la figura de Tàrrega".

La programació de la Setmana Tàrrega es desenvolupa en tres àmbits. En l'apartat interpretatiu, la Integral Tàrrega, en la qual s'interpreta l'obra completa del guitarrista, comptarà amb dos concerts: aquest divendres 10 de desembre, a les 19.30 hores, els solistes Jonathan Parkin i Ana Archilés protagonitzaran la vetlada dedicada íntegrament a les obres de Tàrrega. El dissabte 11 de desembre, a la mateixa hora, seran Sara Mezquita i Luis Alejandro García els que interpretaran peces del compositor. Tots dos concerts se celebraran en el recentment rehabilitat Teatre Tagoba, que pren el seu nom precisament de la primera síl·laba dels cognoms de tres músics il·lustres de Vila-real: Tàrrega, Goterris i Barrachina.

D'altra banda, els dies 11 i 12 de desembre tindran lloc les sessions del II Congrés Internacional Francesc Tàrrega, en les quals s'aprofundirà en la investigació de la seua obra i s'estudiarà la seua figura i el seu llegat, mitjançant ponències, xarrades i taules redones d'eminents pedagogs, compositors i solistes internacionals.

En l'apartat pedagògic, el programa didàctic de la Càtedra Francesc Tàrrega comptarà amb la participació de Luis Alejandro García, concertista internacional guanyador de més de 30 premis nacionals i internacionals, que serà l'encarregat d'impartir les classes magistrals de guitarra. Com a complement, es desenvoluparan també classes d'excel·lència escènica de la mà d'experts com Joan Enric Puig, màster en Sofrologia Caycediana.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es