Inici

Serveis Socials incrementa un 16 % les ajudes contra la pobresa energètica el 2021 i concedeix 16.113 euros a 41 famílies

dilluns, 13 de desembre de 2021

L'Ajuntament de Vila-real no baixa la guàrdia en la lluita contra l'exclusió social. La Regidoria de Serveis Socials ha concedit en el que va d'any un total de 16.113 euros en ajudes per a combatre la pobresa energètica, una xifra que incrementa en un 16% la quantitat destinada a aquest efecte el 2020. Aquestes ajudes es destinen al pagament de subministraments bàsics d'aigua, llum o gas, de manera que "l'Ajuntament dona resposta a les famílies en situació de major vulnerabilitat perquè puguen fer front a les factures energètiques", ha explicat la regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez. La regidora ha subratllat la importància d'aquest escut social "sobretot ara que ens trobem davant una escalada de preus dels subministraments energètics, especialment la llum". "Les ajudes socials són sempre una prioritat en el pressupost municipal i a través de les subvencions contra la pobresa energètica garantim que cap família tinga dificultats per a pagar la llum, l'aigua o el gas", incideix Gómez.

Segons les dades de la Regidoria de Serveis Socials, durant 2021 aquestes subvencions han arribat a un total de 41 llars, per un import total de 16.113 euros. La quantitat suposa un increment del 16% respecte a l'any anterior, ja que el 2020 les ajudes concedides van ser 35 i van ascendir a 13.884 euros.

Cal recordar que Vila-real va ser la primera població a sumar-se a la xarxa d'ajudes contra la pobresa energètica impulsada des de la Generalitat Valenciana el 2015 en el marc dels acords de col·laboració signats pel govern autonòmic amb les empreses subministradores per a evitar el tall del subministrament energètic a causa de la pobresa energètica.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es